EIJV blinkt uit in puntenkoers

Foto: Jelle van Beek

Wind en regen waren afgelopen zaterdag spelbreker bij de tweede Dave van Dam Inline Cup in Almere. Omdat de piste te nat was geworden na de zoveelste regenbui, werd besloten de afsluitende puntenkoers op de 400 meter baan te rijden. Daar wisten de tien jonge rijders van de Edese IJsvereniging wel raad mee en dit leverde hoge klasseringen op bij de puntenkoers.

In de ochtend werd Monique de Groot elfde bij de pupillen 2. Bij de pupillen 1 meisjes werd Isa Leroy eerste op de piste afstanden (200 en 500 meter). Op de afsluitende puntenkoers werd ze net tweede achter Rosalie van Vliet. In dezelfde categorie reden Inge Blaakmeer en Thea de Groot een goede race. Inge won zelfs haar C-finale op de 500 meter. Niels Teunissen reed zijn eerste wedstrijd en deed het met een zevende plaats uitstekend op de puntenkoers.

Bij de junioren en senioren reden Chaim Boer, Michael den Draak Borm en Bauke van Beek slim. Met name bij de puntenkoers werd het een spervuur van aanvallen. De ene ronde pakte Michael een punt, de ronde daarna Chaim. Bauke pakte de volgende ronde weer punten en zo reden ze allemaal in de punten en werden daarmee in de eindstand vierde (Chaim), vijfde (Michael) en zesde (Bauke).

Bij de kadetten meisjes mochten Anna Jochemsen en Jasmijn Hiddink het daarna proberen. Jasmijn probeerde net als de heren eerder op de middag hadden gedaan, elke ronde puntjes te sprokkelen, maar werd steeds nipt 3e en bleef daarmee buiten de punten. Na twee bijna valpartijen voor Jasmijn, was het in de eindstrijd Anna die in het strijdgewoel de laatste punten pakte. Daarmee werd ze derde op de puntenkoers vlak voor Jasmijn die vierde werd. In het eindklassement werd Jasmijn vijfde en Anna zesde.

Edese IJsvereniging

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden