Anna van Meijeren won brons op de marathon in Dronten Jantine Foppen

Foto: Jantine Foppen
Foto: Ede.nieuws.nl

Je eerste marathon rijden en direct op het podium eindigen. Dat overkwam Anna van Meijeren afgelopen zaterdag in Dronten. Na een spannende race over 10 ronden, kwam Anna als derde over de finishlijn bij de pupillen A.

Het was best spannend zo’n eerste marathon. Want ondanks dat de pupillen op de skeelers ook deze afstanden rijden, is het op de schaatsen net even iets anders. Je moet je goed staande houden in een groep en Anna deed dit uitstekend. Ze was dan ook heel blij met haar derde plaats. Bij de pupillen B reed Anna Jochemsen een marathon over 8 rondes . Ook voor haar was het de eerste keer. Ze werd keurig vierde in een sterk deelnemersveld.

Deventer

In Deventer reed Inge Blaakmeer een 100 en tweemaal een 300 meter. Ze reed prima tijden op de 100m (16.75) en op de 300 meter waarbij ze in de binnenbaan mocht starten (47.55). In het progressieklassement staat ze daarmee eerste. Het progressieklassement is enige jaren geleden door de Edese IJsvereniging ingevoerd om jonge rijders te stimuleren om wedstrijden te rijden. Ze krijgen punten voor elke start en voor een persoonlijk record. Van twee afstanden telt ook het aantal seconden tijdsverbetering mee. Inge staat nu met 30.540 punten bovenaan. Ze heeft echter geduchte concurrentie van de beide Anna’s en Niels Hiddink.

IJsbaan winterklaar gemaakt

Afgelopen weekend is ook de natuurijsbaan in Ede weer winterklaar gemaakt. De baan is geveegd, de hekken langs de baan neergezet en de loopmatten tussen baan en clubhuis neergelegd. Mocht het gaan vriezen, dan ligt de baan er weer pico bello bij. Nu maar hopen op een strenge winter met veel vorst zodat er heerlijk geschaatst kan worden in Ede.

Schrijf je mee? Door Edese IJsvereniging

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden