Geslaagd voor zwemdiploma A & B bij Sportschool Venendaal

Foto: Ede.nieuws.nl

Het was gezellig druk bij “Sportschool Venendaal” in Ede-Rietkampen. De dag begon nog normaal met de zwemschool zwemlessen – judolessen en fitness. Maar in de loop van de ochtend werd begonnen met het diploma-zwemmen.

Later kwamen de judoka’s en karateka’s binnen voor het 1e Vanentoernooi. Bij “Sportschool Venendaal” werd het een gezellige drukte. De deelnemers/sters die afzwommen voor diploma A of diploma B waren samen met hun ouders en grootouders naar het zwembad in Ede-Rietkampen (Laan der Verenigde Naties 92-Ede) gekomen voor dit feestelijke gebeuren.

Er werden de afgelopen weken ook 2 zwemdiploma’s in ontvangst genomen bij de ‘speciale ’zwemlessen. Kinderen zwemmen op deze groep samen met hun vader/moeder of begeleider. Veelal kinderen met vormen van autisme, maar ook met hele andere diverse gedragsproblemen komen voor. Samen in het zwembad geeft net dat beetje extra vertrouwen – bekend zijn met elkaars gedrag.

Onderleiding van Marian Venendaal werden zij beoordeeld op hun zwemvaardigheid. Voor diploma A moesten ze o.a. door de hoepel heen zwemmen.  De schoolslag, rugslag en nog veel meer baantjes (borstcrawl en rugcrawl) zwemmen. Niet alleen de vele meters die de kinderen maken is belangrijk; het moet ook van goede kwaliteit zijn; het gaat om de veiligheid van de kinderen. Sommige kinderen gaan (jammer genoeg) het hele jaar niet naar een zwembad en dan moet het zomers toch gewoon weer veilig zijn.

Samen met de vele ouders, familieleden en belangstellenden werd het een gezellige happening in en rond het zwembad van “Sportschool Venendaal”.

Geslaagd voor zwemdiploma A zijn; Milan Gabriël, Mashara Kysha Bhageloe, Specials Rubin Bouma, Tim Versteeg en Ibo Ackerstaff.

Voor het B-diploma zijn de volgende kinderen geslaagd; Lynn van der Roest, Lieke Looijen, Kerem Bayram, Gizem Bayram, Daan Bos, Elynn Olthof, Janne Pronk, Sylvie Mulder, Jesse Snijders, Richelle van de Fliert en Lotte Deddens.

Allemaal van harte met dit mooie resultaat!

Ook zijn er de laatste maanden een aantal volwassenen afgezwommen. De sportschool heeft een speciale zwemles/ zwemmethode voor deze kinderen en volwassenen. Zo is er een speciale zwemles voor vrouwen.

Ook is het mogelijk om voor Ouderen Kind -zwemmen binnen te stappen; hoe vroeger hoe beter.

Binnen de zwemschool zijn er diverse mogelijkheden van 45 minuten – 1½ uur tot 3 uur zwemles per week; maandag t/m zaterdag. Voor meer informatie bel naar 0318 595007 of mail naar [email protected]

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden