112

Ook daarom, altijd je ID op zak.

Foto: Ede.nieuws.nl

Afgelopen vrijdag was ik in dienst en had de ochtend gebruikt om werk af te handelen. In de middag ging ik mijn wijken in.

Het was rustig op straat en mijn gedachten gingen al langzaam in de richting van mijn vrije weekend. Op dat moment hoor ik via de portofoon de melding van een gepleegde winkeldiefstal waarbij personeel bedreigd zou zijn door de dader. Ik hoor dat dit zojuist heeft plaatsgevonden bij het tuincentrum op de Schaapsweg in Ede. Ik reed op dat moment op de Veenderweg en was dus praktisch om de hoek. Ik meld mij aan bij de politiemeldkamer en ga zo snel mogelijk ter plaatse.

Ter plaatse blijkt de verdachte al gevlogen te zijn. De aangever en getuige zijn geschrokken maar ongedeerd. Zij overhandigen mij een portemonnee. Ik kijk erin en tref onder andere een identiteitskaart aan. Toen de verdachte de winkel had verlaten is hij vastgepakt door personeel van het tuincentrum. Hierbij ontdeed hij zich van zijn jas waarin deze portemonnee bleek te zitten.

Ik gaf het signalement en de persoonsgegeven van de verdachte door aan mijn collega’s. Helaas troffen zij de verdachte niet meer aan. Ter plekke heb ik een aangifte en een getuigenverklaring opgenomen.
Het is nu een kwestie van tijd dat de verdachte zich alsnog moet gaan verantwoorden voor zijn daden. Hij is in elk geval al tegen de lamp gelopen.

Gerben Algra, wijkagent Ede-West (Vogelbuurt, Indische buurt, Zeeheldenbuurt en Ede-Noord).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen