Meer dan een dak! Wat gebeurt er in de kerk?

Foto: Ede.nieuws.nl

“Wij vinden het belangrijk dat de kerk naar buiten treedt. Dat de kerk laat zien waar zij voor staat en wat ze doet”.

Niet alleen op zondag, maar ook doordeweeks worden er tal van activiteiten georganiseerd, zoals onlangs een Aziatische avond voor de buurt”, aldus een van de organisatoren van de Kerkennacht 2017 in Ede.

Andere kerken doen mee om buren, plaatsgenoten en ieder die ge├»nteresseerd is de mogelijkheid te geven eens in de kerk te kijken. “In de Kerkennacht willen we de drempel verlagen en zo hopen we dat mensen een indruk krijgen van de liefde van God”.

In Ede doen 7 kerken mee aan de Kerkennacht. Zij presenteren een gevarieerd programma. Zo biedt de Noorderkerk o.a. prachtige muziek in de Edesche Concertzaal en een bijbelquiz. Ook in een aantal andere kerken worden piano en orgel bespeeld. In de Tabernakelkerk kunnen kinderen knutselen, is er een expositie van schilderijen van Sela en een tour ‘Rondkijken in de kerk’. In de Evangelisch-Lutherse Kerk wordt een actuele discussie over de Lutherstellingen gehouden en een minilezing rondom het programma van het Luther 500-jaar.

In de Nieuwe Kerk worden onder meer iconen geschilderd en pannenkoeken gebakken. In de Taborkerk is kunst te zien van een Syrische vluchteling en in de St. Antonius van Paduakerk wordt een avondgebed gehouden. In de Beatrixkerk vindt een presentatie plaats van het Malawiproject, wordt uitleg gegeven over een talentenveiling en is er ook ruimte voor stilte.

De Kerkennacht biedt een vriendelijke, niet verplichtende manier om eens rond te neuzen in een kerk en kennis te nemen van de christelijke tradities in al haar diversiteit. “We willen laten zien dat we gastvrij zijn. Wat alle kerkelijke verschillen overstijgt, is de gedeelde hoop op Jezus Christus en de verwachting van een nieuwe wereld. De kern van het geloof wordt dus gemeenschappelijk gedragen.”

De deelnemende kerken op vrijdagavond 23 juni van 18.00 – 22.00 uur zijn: de Noorderkerk aan de Amsterdamseweg, de Taborkerk aan de Prinsesselaan, de Nieuwe Kerk aan de Verlengde Maanderweg, de Beatrixkerk aan de Beatrixlaan, de Tabernakelkerk aan de Verlengde Maanderweg en de St. Antonius van Paduakerk aan de Stationsweg. Op zaterdagavond van 20.00 – 22.00 uur opent de Evangelisch-Lutherse Kerk haar deuren. Iedere kerk heeft haar programma op de eigen website staan.

Iedereen is van harte welkom!

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden