Op zondag 21 mei viert Het Nationale Park De Hoge Veluwe het voorjaar!

Foto: Ede.nieuws.nl

Op zondag 21 mei viert Het Nationale Park De Hoge Veluwe het voorjaar met een uniek openluchtconcert. In alle vroegte, om zes uur ‘s ochtends, speelt ensemble ‘Quinetique’ een samenspel met de ontwakende bos- en heidevogels.

Het Vroege Vogelconcert is inmiddels uitgegroeid tot een pronkstuk van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Liefhebbers van muziek én van de natuur staan overal in het land in alle vroegte op, voor een concert dat uniek is in Nederland. Er is bewust voor 21 mei gekozen, want de tweede helft van mei is dé periode dat de vogels het luidst zingen.

Ensemble Quinetique heeft speciaal voor het concert een aantal muziekstukken gecomponeerd. Bij de uitvoering wordt echter ook volop geïmproviseerd, waarbij er steeds wordt gezocht naar een samenspel met de zingende vogels. Het concert vindt plaats bij de fundamenten van het nooit gebouwde Grote Museum, aan de voet van de Franse Berg in het Nationale Park De Hoge Veluwe. De fundamenten bevinden zich op de overgang van bos naar open terrein, waardoor er zowel bos- als heidevogels te horen zijn.

Evenals vorig jaar zal Nederlands bekendste vogelkenner Nico de Haan tussen de muziekuitvoeringen door het publiek informeren over de vogels die we op het vroege tijdstip horen. In de pauze van het concert is koffie en thee verkrijgbaar. Na afloop kunnen bezoekers in het Parkrestaurant genieten van een speciaal Vroege Vogel-ontbijt.

Praktische informatie
Het concert duurt van 06.00 tot 08.00 uur. Het Park is vanaf 05.30 uur alleen via de ingang in Otterlo toegankelijk. Kaartjes kosten € 5,00 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen van 6 tot 12 jaar (kinderen jonger dan 6 gratis), en zijn te koop via www.hogeveluwe.nl of op bij de ingang Otterlo op de ochtend van 21 mei. De genoemde prijzen zijn exclusief entree Park (€ 9,30 voor volwassenen, € 4,65 voor kinderen van 6 tot 12 jaar, gratis voor kinderen jonger dan 6 jaar). De organisatie raadt aan een (camping)stoel, plaid en/of warme kleding mee te nemen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden