Start bouw Topsporthal Ede

Foto: Ede.nieuws.nl

Begin juni start de bouw van de Topsporthal Ede. Vandaag tekende wethouder Johan Weijland namens de gemeente Ede de huurovereenkomst met Sportservice Ede. De topsporthal is vanaf medio 2018 dé inspirerende plek van de Kenniscampus Ede.

In de sporthal vind je topsport, recreatieve sport, onderwijs en paramedische expertise in één duurzaam gebouw. Hier kun je als sporter en student het beste uit jezelf halen. COG/ROC A12 wordt de belangrijkste gebruiker van de sporthal. De onderwijsinstelling gebruikt de topsporthal de komende 40 jaar voor de studenten, onder andere van de opleidingen Sport & Bewegen en Veiligheid &Vakmanschap.

De hal vervangt de verouderde sporthal De Reehorst en de sportaccommodaties van ROC A12. Sportservice Ede verzorgt de exploitatie van de sporthal, vanwege hun ervaring op dit gebied met andere sportaccommodaties in de gemeente Ede.

Duurzaam

De topsporthal wordt gebouwd door verschillende aannemers. Wethouder Weijland: : “We werken voor een groot deel met lokale en regionale bedrijven. Ik ben ook trots op het duurzame karakter van het gebouw. De hal is energiezuinig door warmte-koudeopslag en ledverlichting. De energie die nodig is, komt van zonne-energie en het warmtenet Ede.”

Evenement start bouw

Op 21 juni vieren Gemeente Ede, ROC A12/COG en Sportservice Ede de start van de bouw met een sportief evenement voor studenten, medewerkers en bewoners van de Kenniscampus. Studenten ROC A12 en het eredivisie team van Vallei Volleybal Prins werken mee aan het evenement. Wethouder Johan Weijland, Toine Schinkel (lid College van Bestuur van COG) en Ronald ter Hoeven (directeur Sportservice Ede) openen gezamenlijk het evenement

Thuisbasis

De topsporthal wordt de thuisbasis voor het ROC A12/COG, diverse Edese sportverenigingen en eredivisieclub Vallei Volleybal Prins. Maar ook individuele sporters en buurtbewoners kunnen in de topsporthal sporten, eten en elkaar ontmoeten.

Uitstekende faciliteiten

Circa 1.200 toeschouwers kunnen straks in de topsporthal genieten van nationale en internationale (top)sportwedstrijden en -evenementen. Naast kijken naar sport kunnen Edenaren zelf ook gebruik maken van de uitstekende faciliteiten: een state-of the-art fitnessruimte, dojo en verschillende multifunctionele ruimten. De topsporthal is het verbindende element van sportpark De Hoekelumse Eng, met zeven voetbalvelden, een honkbalveld en een atletiekbaan. Hier komen nog een beachvolleybalveld, stormbaan en hardlooproutes bij.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden