La Prime oogst Zilver op NK Jeugd

Sarah in La Prime geel
Sarah in La Prime geel
Foto: JvW/LP

EDE – De Edese Schermvereniging La Prime was weer sterk vertegenwoordigd op het nationale titeltoernooi voor de jeugd.

Zowel bij de jongens als de meiden werd over de volle breedte sterk geschermd en dat resulteerde in een welverdiende zilveren medaille voor Sarah van Wijgerden bij de meisjes floret U12.

Sarah begon haar zegetocht met een sterke prestatie in de voorronde, waarna ze zich schijnbaar eenvoudig naar de finale wist te schermen. Daar werd ze helaas gestopt door de talentvolle Valentina Bottino uit Amstelveen, maar haar doelstelling was ruimschoots gehaald.

Bij jongens floret U14 traden Jasper Berkers en Remco Willemen aan in een sterk deelnemersveld. Jasper moest als eerstejaars U14 nog veel incasseren, maar Remco wist als laatstejaars een knappe 7de plek te behalen. Bij jongens degen U14 wist Remco zelfs een fantastische 5de plek te bemachtigen en liep hij het podium tot zijn grote frustratie net mis op 1 punt in de verlenging.

In de categorie U20 werd de lokale eer verdedigd door Berend Willemen, op zowel floret als degen. Ook in zijn geval was duidelijk dat hij voor het eerst in deze categorie aantrad en liep hij de winst een aantal keer net mis. Zijn partijen waren desalniettemin van hoge kwaliteit, wat aantoont dat de schermvereniging goed mee kan draaien op nationaal niveau, over alle leeftijdsgroepen.

Ook zin om een keer te schermen? Het is niet alleen voor kinderen, juist ook als 40+’er kun je nog uitstekend met het zwaard leren omgaan. Kijk op www.laprime.nl voor gratis proeflessen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen