Nachtzwaluwexcursie

Nachtzwaluw
Nachtzwaluw
Foto: Pixabay

In het schemer met een natuurgids op zoek naar de geheimzinnige nachtzwaluw en het bijzondere trillende geluid dat je nooit meer zult vergeten.

Vroeger kwam de nachtzwaluw veel voor, met name op de heide en werd daarom ook wel geitenmelker genoemd. Natuurcentrum Veluwe organiseert op dinsdag 21 mei om 21:00 uur een excursie naar het leefgebied van deze zwaluw. Voorafgaand aan de excursie geeft de gids een korte introductie over de nachtzwaluw en vervolgens ga je op de fiets (eigen fiets of eenvoudige fiets van het Natuurcentrum) naar het beginpunt van de excursie. Deze excursie duurt ongeveer 2 uur.

Het dragen van een lange broek, donkere kleding en gemakkelijke schoenen wordt aanbevolen. En evt. een nachtkijker.

De kosten van een Nachtzwaluwexcursie, inclusief eventueel gebruik van een eenvoudige fiets van het Natuurcentrum, bedragen € 10,00 p.p. voor volwassenen en € 8,00 p.p. voor kinderen van 10 t/m 12 jaar. Voor kinderen ouder dan 12 jaar geldt de prijs voor volwassenen. De tocht is niet geschikt voor kinderen onder de 10 jaar!

Deelnemers worden verzocht uiterlijk 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn.

Kijk voor meer informatie en aanvangstijden op www.natuurcentrumveluwe.nl

De excursie begint bij Natuurcentrum Veluwe, Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL Ede (een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem-Ede).

Voor deelname aan deze excursie is reserveren noodzakelijk.

Reservering en betaling kan alleen via www.natuurcentrumveluwe.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen