Nu ook groot Koningsdagfeest in Ede

Foto: JO Media

EDE – Met de trein naar Amsterdam of Utrecht om van Koningsdag een onvergetelijk feest te maken?

Dát hoeft vanaf dit jaar niet meer. Dat onvergetelijke feest vindt dit jaar namelijk ‘gewoon’ plaats op het Museumplein in Ede. De Compaen en de Harvest slaan de handen ineen om hier in Ede een spetterend feest neer te zetten: “Hopelijk wordt het de start van een nieuwe traditie.”

Amy Uijterwaal, uitbater van café Harvest en Mark Andeweg van café De Compaen zijn al wekenlang druk bezig met de voorbereidingen voor een onvergetelijke Koningsdag op het Museumplein. De twee horecacollega’s zijn geboren en getogen Edenaren. Toch zien ze al jaren, met pijn in het hart, veel dorpsgenoten naar de grote stad trekken voor een mooi Koningsdagfeest. ,,Dit jaar dachten we: daar moeten we verandering in brengen”, vertelt Uijterwaal.

OVERBUREN

Met hun horecagelegenheden zijn Amy en Mark overburen van elkaar en dus delen ze een hoek van het Museumplein voor een groot deel met zijn tweeën. “Op een dag ben ik naar Mark toegestapt met het idee om iets speciaals met Koningsdag te organiseren en binnen een paar uur hadden we het eigenlijk geregeld.”

Het doel? Een groot feest op fietsafstand van alle Edenaren. “Het is dus niet meer nodig om de trein in te stappen, dit jaar kun je Koningsdag gewoon in Ede vieren”, vertelt het tweetal. De steeg die de toegangsweg naar het Museumplein vormt (vanaf de Stationsweg) moet op 27 april één groot feestterrein, inclusief podium en artiesten worden. “Voor jong en oud”, zegt Mark.

FEEST VOOR IEDEREEN

Dat laatste is belangrijk, want het is echt de bedoeling dat er met Koningsdag een feest voor iedereen ontstaat. “Dat zul je ook terugzien in de muziekkeuze”, legt Mark uit. Op het podium is onder meer Compaen On Tour terug te vinden, maar de muzikanten zullen afwisselen met DJ’s. De muziek verandert dus continu en zorgt voor een gezellige sfeer in onze steeg.”

Het podium komt ter hoogte van de garderobe aan de Nieuwe Stationsstraat en het programma óp het podium begint vanaf 15.00 uur. “Op straat zullen verschillende biertaps en statafels te vinden zijn om er voor iedereen een aangename middag van te maken.” Het mooiste? “De toegang is gewoon, helemaal gratis.” Wel is het tweetal nog op zoek naar sponsoren.

“Met elkaar willen we hier echt een geweldige nieuwe traditie in Ede van maken. Iedereen die daaraan bij wil dragen kan contact opnemen met de Harvest of de Compaen”, zegt Mark.

Ingestuurd

Job Oldegbers

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen