Geen compensatie voor gedupeerde ondernemers gijzeling Ede

Ede, 30 maart 2024
Ede, 30 maart 2024
Foto: Ede.Nieuws.nl

EDE – Op woensdagavond 3 april 2024, zijn rond de vijftig mensen aanwezig geweest bij een bijeenkomst voor de gedupeerde ondernemers in het gemeentehuis Ede.

Dit vanwege de gijzeling die afgelopen zaterdag gaande was in café Petticoat, moesten meerdere winkels lange tijd dicht blijven. Ondernemers hoopten erop dat de gemeente met een financiële compensatie zou komen, maar dat gaat niet gebeuren, vertelde burgemeester René Verhulst.

Vanwege de gijzeling werden honderden woningen zaterdag ontruimd, maar ook tientallen winkels in het centrum bleven dicht. Mensen werden opgeroepen niet naar het centrum te komen en niet-geëvacueerde bewoners moesten zoveel mogelijk binnenblijven.

Rond 12.30 uur was de gijzeling voorbij en mochten bewoners weer naar huis. Winkels in de binnenstad mochten in de loop van de middag weer open en vanwege de situatie tot 22.00 uur openblijven.

Een deel van de ondernemers die aanwezig was bij de bijeenkomst spreekt van duizenden euro’s verlies.  De gemeente wil wel helpen met een verklaring voor de verzekering. Op deze manier kunnen ondernemers via hun eigen verzekering misschien een deel van het verlies terugkrijgen.

Wettelijk gezien is dit verlies ook ondernemersrisico, echter is het niet bekend of de dader aansprakelijk is, en of hij aansprakelijk gesteld kan worden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen