Jongerenraad Ede organiseert avond voor jongeren over veiligheid tijdens het uitgaan

Raadhuis Ede
Raadhuis Ede
Foto: Ede.nieuws.nl

EDE – Jongerenraad Ede organiseert avond voor jongeren over veiligheid tijdens het uitgaan n.a.v. de gijzeling van zaterdag 30 maart

De jongerenraad is geschokt door het incident van zaterdagochtend 30 maart. Petticoat, een plek waar veel jongeren, ook afgelopen vrijdag op zaterdagnacht altijd een leuke tijd beleven, belandde in een nachtmerrie voor Ede. Het uitgaansgebied van Ede moet voor jongeren een veilige plek zijn, daarom is de jongerenraad blij dat de politie zo adequaat heeft gehandeld en de gegijzelde ongeschonden de bar hebben kunnen verlaten.

De jongeren uit de gemeente zijn zeer aangedaan door het incident, toch hebben wij vernomen dat veel jongeren toch de zaterdag het Museumplein hebben bezocht, ook al was het wel heel anders dan voorheen. “Iedereen op het plein stond helemaal aan. Iemand gilde op het terras en iedereen was klaar voor actie,” aldus een pleinganger.

Veiligheid voor jongeren tijdens het uitgaan is van groot belang. Door deze gebeurtenis is het gevoel van veiligheid veranderd. De jongerenraad gaat hierom graag laagdrempelig het gesprek aan met alle jongeren die daar behoefte aan hebben. De jongerenraad wil niet alleen het gesprek voeren over de gijzeling van 30 maart, maar juist ook het bredere gesprek aangaan over veiligheid tijdens het uitgaan in Ede. De jongerenraad is er voor alle jongeren in Ede, juist in moeilijke tijden zoals deze.

Naast jongeren nodigen wij graag maatschappelijk partners uit om hun zienswijze te delen en om in gesprek te gaan met de jongeren uit de gemeente over veiligheid tijdens het uitgaan, maar ook daarbuiten, in Ede.

Op dinsdag 9 april houdt de jongerenraad deze bijeenkomst op het raadhuis van de gemeente (Bergstraat 4 Ede) onder het genot van een hapje en een drankje. Vanaf 18.45 is de inloop en om 19.00 zullen we starten. We zullen gezamenlijk beginnen en daarna in kleine groepjes uiteengaan om het gesprek verder te voeren. De geschatte eindtijd is 20.30.

Het staat alle jongeren vrij om de hele avond in en uit te lopen. Maatschappelijke partners en andere geïnteresseerden vragen wij om vooraf aan te melden via [email protected]. Jongeren zijn deze avond zonder aanmelding welkom, uiteraard mag aanmelden altijd.

Jonas Moormann

Voorzitter Jongerenraad Ede

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen