Bekeravontuur DTS Ede eindigt in kwartfinale

DTS Ede heeft zaterdagmiddag de kwartfinale in en tegen Winterswijk verloren. Daarmee laat het de unieke kans liggen zich te plaatsen voor het KNVB-bekertoernooi van komend seizoen.

DTS Ede kwam een merkwaardige eerste helft, waarin het met 3-0 achter kwam en drie basisspelers geblesseerd zag uitvallen, niet meer te boven in het restant van de wedstrijd. Namens de Edenaren wist Roy Talsma de eer hoog te houden met zijn tegendoelpunt.

Verslag: René Willemsen

Foto ‘s: Albert Willemsen

Vandaag was het zover. DTS Ede mocht afreizen naar Winterswijk om daar tegen de plaatselijke FC te strijden voor een plaats bij de laatste vier ploegen van het bekertoernooi. Deze zondagvereniging komt dit seizoen net als DTS Ede uit in de eerste klasse.

De Edese ploeg van Coach Brehler verkeert de laatste weken in een wat mindere vorm, maar vanmiddag zakten de blauwwitten collectief door het ijs. Het uitvallen van drie basisspelers binnen het eerste kwart van de wedstrijd droeg hier zeker aan bij. De wedstrijd was amper vijf minuten oud toen de thuisploeg op voorsprong kwam. Vanaf de rechterflank kon vrij worden ingespeeld en van dichtbij binnengewerkt; 1-0. Hier zag de, anders zo solide, Edese verdediging er niet goed uit. Slechts twee minuten later is er wederom aarzelend uitverdedigen en wordt de bal onderschept. Met een zondagsschot wordt de bal snoeihard binnengewerkt; 2-0. De thuisploeg legt veel energie in de wedstrijd en is dodelijk effectief. Daarmee is het slechte nieuws voor DTS Ede nog niet voorbij. Jesse Buikema valt geblesseerd uit. En niet veel later moet Ko Snel na een kopduel het veld ook verlaten. Slechts enkele minuten later valt ook Ahmed Lak uit. Murphy’s Law doet zich gelden. De thuisploeg gaat door op jacht naar een derde treffer en heeft de nodige mogelijkheden. DTS Ede komt de slechte start, maar niet te boven. Er lukt vandaag maar vrij weinig. In de 40e minuut is het wederom raak. Een hoge corner bereikt een geheel vrijstaande Winterswijk speler, die eenvoudig van dichtbij kan binnen prikken; 3-0. In de slotminuten van de eerste helft lukt het DTS Ede wat meer naar voren te spelen. Een prima aanval wordt verlengd door Haikaz Vervaart en prima binnengeschoten door Roy Talsma; 3-1.

De tweede helft komen de blauwwitten wat meer aan het voetballen. Toch verliest het in de omschakeling weer ongelukkig de bal en weet Stijn Veltkamp te profiteren; 4-1. Er volgen nog enige wissels en DTS Ede weet enige malen gevaarlijk door te komen in de persoon van Thom Stunnenberg, die veel energie in de aanval brengt. Zo is Roy Talsma dicht bij een treffer, na een afgemeten voorzet van Thom Stunnenberg, maar de inzet gaat net naast. In het laatste kwart is Joël van Wijk nog dicht bij een treffer, maar ook deze gaat net naast. De thuisploeg weet ondertussen ook nog enige keren het doel van Robin Franken te belagen, maar zonder verder succes. Maar eigenlijk speelt DTS Ede een verloren wedstrijd na de merkwaardige eerste helft.

Daarmee eindigt het bekeravontuur voor DTS Ede in mineur. Komend weekend hervat DTS Ede de competitie met een uitwedstrijd tegen koploper SDC Putten. Een mooie gelegenheid om deze misstap gauw van zich af te spelen.

FC Winterswijk – DTS Ede 4-1 (3-1)

Doelpunten: 5. 1-0, 7. 2-0, 40. 3-0, 45. Roy Talsma 3-1, 54. 4-1 Stijn Veltkamp

Gele kaarten: Thom Stunnenberg