Oorwerk Audiciens bij Kaasschieter, omdat het niet om horen gaat maar om verstaan

Wie de winkel van Oorwerk Audiciens bij Kaasschieter in Lunteren binnenstapt treft daar de gedreven, vriendelijke audicien Sander Breman aan. Met zo’n 17 jaar ervaring in het vak, weet Sander als geen ander wat de mogelijkheden zijn op het gebied van goed verstaan en horen. “Geluid is heel bepalend. Je omgeving goed kunnen verstaan is daarbij de basis. De techniek en mogelijkheden van hoortoestellen gaan ontzettend snel. Er is tegenwoordig heel veel mogelijk om mensen beter te laten horen. Bovendien helpen we bij Oorwerk niet alleen mensen die slechthorend zijn. Tinnitus (oorsuizen) is bijvoorbeeld ook een veelvoorkomend probleem en daarin kan een hoortoestel zeker verlichting bieden. Maar ook voor gehoorbescherming of zwemdopjes kunnen mensen bij ons terecht”.

Na jarenlang in de commerciële sector te hebben gewerkt, belandde Sander zo’n 17 jaar geleden in het audiciensvak. En naar tevredenheid: “Het mooie aan het vak is dat je voor mensen écht het verschil kunt maken. Zelf hou ik bijvoorbeeld erg van muziek en ik kan de emotie goed begrijpen van iemand die door een goed afgesteld hoortoestel na lange tijd weer kan genieten van muziek”.

Sander voelt zich bij Oorwerk Audiciens erg op zijn plek: “Ik heb in het verleden bij een andere audicienswinkel gewerkt, maar de werkwijze bij Oorwerk is echt anders. Ik kan hier elke klant de rust en aandacht bieden die nodig is en niemand wordt gepusht om een beslissing te nemen. Er is tijd, ook na de proefperiode. Dat is natuurlijk erg prettig. Ons doel is altijd om de klant tevreden naar huis te laten gaan”.

Tevreden klant

Theo Voorn (79) is zo’n tevreden klant. Woonachtig in de omgeving van Nijmegen, blijft hij trouw aan Oorwerk in Lunteren. “De afstand vind ik geen probleem, ik weet dat ik in Lunteren in goede handen ben en dat voelt vertrouwd. Zo’n 7 jaar geleden kwam ik hier terecht, destijds nog bij Kaasschieter. Ik was op zoek naar een specifiek type hoortoestel en Kaasschieter had dat. Nadat de winkel werd overgenomen door Oorwerk ben ik gebleven. Sander is al enkele jaren mijn vaste audicien, dat bevalt me heel goed. Hij is altijd op tijd, communiceert prettig en legt mij uit wat hij doet. Ik draag inmiddels al zo’n 15 jaar een hoortoestel en de techniek interesseert me. Sander is uiterst kundig en bovendien erg geduldig. Hij neemt de tijd om de aanpassingen zo goed mogelijk uit te voeren, dat doet hij altijd in overleg met mij. Want de aanpassingen, die zijn wat mij betreft het belangrijkst. Je kunt nog zo’n goed hoortoestel dragen, maar als de instellingen niet goed zijn aangepast dan behaal je nog steeds niet het meest optimale resultaat. Dat zou toch zonde zijn”.

Werkwijze

Komt u bij Oorwerk met een gehoorprobleem, dan is de werkwijze helder. Het begint altijd met een uitgebreid gesprek waarin uw behoeftes worden besproken. Daarna wordt er een gehooronderzoek uitgevoerd en dat resulteert in een advies. In veel gevallen is dat een advies voor een hoortoestel. Nadat u uw hoortoestel heeft uitgekozen, wordt het heel precies voor u op maat gemaakt en afgesteld op uw wensen. Daarna is het aan u om uw ‘nieuwe’ gehoor in alle rust te testen tijdens de proefperiode. Oorwerk biedt iedereen de mogelijkheid om hoortoestellen eerst enkele weken vrijblijvend uit te proberen alvorens een beslissing te nemen. Dit biedt u de mogelijkheid om het gebruik van de toestellen in verschillende situaties uit te proberen. Zoals voor de tv, aan de telefoon, in gezelschappen of de sportclub. Na de proefperiode vindt er een controle-afspraak plaats. De hoortoestellen worden dan desgewenst nóg wat meer naar uw wensen afgesteld. Als u vervolgens besluit om de hoortoestellen te houden, dan kunt u daarna eens per jaar terugkomen voor de gebruikelijke controle. Tussendoor bent u uiteraard altijd welkom om langs te komen voor vragen of kleine aanpassingen.

 One-stop shop

De winkel van Oorwerk Audiciens bij Kaasschieter bevindt zich in hetzelfde pand als optiek EyeCare, aan de Dorpsstraat in Lunteren en dat heeft zo z’n voordelen. “Sommige opticiens kunnen kleine onderhoudshandelingen uitvoeren. Daardoor kunnen mensen hier ook op zaterdag terecht” legt Sander uit. Bovendien is er de mogelijkheid om voor de winkeldeur afgezet te worden.

Contact

Oorwerk Audiciens bij Kaasschieter is naast Lunteren ook te vinden in Barneveld, Scherpenzeel en Kootwijkerbroek. De actuele openingstijden vind u op www.oorwerk.nl. U bent altijd welkom om langs te komen. Wilt u echter verzekerd zijn van de onverdeelde aandacht van de audicien, dan doet u er goed aan om vooraf een afspraak te maken. U kunt online gemakkelijk een afspraak maken op www.oorwerk.nl/afspraak voor een gratis hoortest. Belt of mailt u liever met één van onze winkels? De contactgegevens vindt u ook op onze website www.oorwerk.nl/winkels.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen