Informatieavond Hoog Baarlo, Hoenderloo en omgeving in het groen

Foto: David van Haren

Wilt u meer weten over de geschiedenis van uw erf en uw erf mooier maken met streekeigen bomen en struiken? Wilt u meer vogels en vlinders op uw terrein? Dat kan! Doe mee met het project ‘Hoog Baarlo, Hoenderloo en omgeving in het groen’.

Graag nodigen we u uit voor de informatieavond op maandag 12 september 2022 om 19.30 uur in het Dorpshuus aan de Paalbergweg 26 te Hoenderloo. U hoort dan hoe u mee kunt doen en wat de ‘spelregels’ zijn. In verband met een beperkt aantal beschikbare plaatsen dient u zich voor deze avond aan te melden via slgelderland.nl/projecten/hoog-baarlo-hoenderloo-en-omgeving-in-het-groen.

Groene karakter versterken
Afgelopen jaren zijn in veel Edese dorpskernen actieve groepen bewoners onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) gestart met het project Levend Landschap Ede. Tijdens bewonersavonden verzamelden zij ideeën om hun dorpen en het omringende landschap groener en mooier te maken. Eén van de ideeën is de aanplant van meer bomen en struiken in het landschap. Binnenkort start hiervoor het beplantingsproject ‘Hoog Baarlo, Hoenderloo en omgeving in het groen’.

Beplantings- en biodiversiteitplan

Na inschrijving komt één van de landschapsbeheerders van Ede kosteloos bij u langs. Samen met u maken zij ter plekke een schets om uw erf mooier en biodiverser te maken. Ook ontvangt u handige informatie met tips en inspiratie voor het beheer van u erf.

De landschapsbeheerder werkt de schets, of uw eigen ideeën, uit tot een beplantings- of biodiversiteitsplan. Hiermee kunt u uw erf verfraaien met streekeigen beplanting, zoals solitaire bomen, elzenrijen, knotbomen, struweelhagen of een combinatie van mogelijkheden. Ook het inzaaien van bloemenranden en/of aanschaf van nestkastjes behoren tot de mogelijkheden. Op deze manier past uw terrein in het omliggende landschap. De gemeente stelt de beplanting voordelig beschikbaar.

Informatieavond

Heeft u interesse om mee te doen aan dit beplantingsproject? Dan bent u van harte welkom op de informatieavond op maandag 12 september 2022 om 19.30 uur in het Dorpshuus aan de Paalbergweg 26 te Hoenderloo. Aanmelden kan via slgelderland.nl/projecten/hoog-baarlo-hoenderloo-en-omgeving-in-het-groen. Bent u verhinderd maar heeft u wel interesse om mee te doen aan dit project? Dan kunt u zich via dit formulier ook vast aanmelden voor deelname aan het project.

Dit project is een initiatief van de Gemeente Ede en SLG. Gelijktijdig aan dit project start ook de gemeente Apeldoorn met een beplantingsproject. Deze informatieavond wordt gecombineerd met het project van Apeldoorn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen