DTS Ede verliest de Edese Derby

DTS Ede heeft zaterdagavond de unieke kans laten liggen om afstand te nemen van de directe concurrentie. In de enige echte Edese Derby was het reeds uitgespeelde Bennekom vandaag een maatje te groot. De ploeg uit Bennekom voldeed echter haar sportieve plicht en DTS Ede mag nog twee competitieronden vol aan de bak. Daarbij is het overigens na vandaag wel afhankelijk van de resultaten op de andere velden.

Verslag: René Willemsen

Met Bennekom ontving DTS Ede vanavond wederom een tegenstander van formaat. Ondanks dat de ploeg te veel punten heeft laten liggen in deze competitie heeft het wel een elftal om rekening mee te houden. En dan hebben we het nog niet eens over de gezonde rivaliteit die bij een wedstrijd als deze altijd meespeelt. Voorafgaand aan dit duel hadden de blauwwitten 11 punten meer bij elkaar weten te voetballen dan de buren van Bennekom. Het heenduel werd destijds in Bennekom met 1-0 gewonnen door de Edenaren en was de opmaat voor een klinkende serie overwinningen in de tweede periode.

De spectaculaire zege in Apeldoorn van vorige week had wat teweeg gebracht in Ede. Onder een schitterende ambiance, met fakkels, vuurwerk en de nodige spandoeken, werd er om 18.00 uur afgetrapt voor een heus avond duel. De voortekenen waren goed, want de directe concurrentie hadden, op CSV Apeldoorn na, allen een nederlaag geleden enige uren voor aanvang van deze wedstrijd. DTS Ede startte ook niet verkeerd, want het was direct in de eerste minuut dicht bij een treffer. Huib Siefkes legde de bal halverwege de helft van Bennekom af op Bram Holtman die met een voorzet Frank Boers in stelling bracht. Zijn schot werd echter nog geblokt door een Bennekommer, waardoor een flitsende start werd voorkomen. DTS Ede bleef de aanval zoeken, maar liep in het mes. In de 11e minuut wist Bennekom snel vanuit de omschakeling door te breken. De voorzet vanaf links werd niet goed ingekopt, maar ging via Ko Snel het doel in: 0-1. Het was naar later zou blijken een beslissend moment in dit duel. Bennekom nam het heft in handen en de Edenaren wisten steeds minder voor elkaar te krijgen. De gasten wisten nogmaals gevaarlijk te zijn in de 16e en 23e minuut met gevaarlijke schoten die rakelings over gingen. Na 27 minuten deed DTS Ede wat terug. Een kopbal van Stijn Homburg werd gestuit en in de rebound werd de kopbal van Frank Boers van onder de lat weggetikt door Christian de Haan. Bennekom had vervolgens het geluk niet aan haar zijde in de slotminuut toen de bal de binnenkant linker paal raakte.

Ook de tweede helft behield Bennekom het overwicht, al leken de Edenaren het schroom wat van zich afgegooid te hebben en wat meer weerstand boden. Zo wist Ko Snel een duel op achterlijn van Bennekom te winnen en bereikte zijn voorzet Joël van Wijk. Zijn kopbal werd gepakt. Wat later wist de ingevallen Remco Speelziek te verrassen met een vlammend schot uit de draai die rakelings naast ging. In de 63e minuut wist Bennekom wederom de binnenkant van de linker paal te raken. Het was wederom in een fase waarin de gasten DTS Ede flink onder druk zetten. In de 69e minuut was het dan wel raak. Wederom een snelle uitbraak waarbij de voorzet vanaf rechts door Nick Stienstra half vallend binnen werd gewerkt; 0-2. Er volgde enige wissels en Joël van Wijk werd weer naar voren gedirigeerd, maar een scenario zoals vorige week zou niet volgen. Joël van Wijk bracht wat gevaar en was in de 77e minuut met een vlammend schot dicht bij een treffer, maar de defensie van Bennekom bleef relatief eenvoudig overeind.

DTS Ede kon vandaag simpelweg niet brengen wat nodig was. Wellicht dat de spanning daaraan debet was. De zege voor de gasten was echter meer dan verdiend. En DTS Ede moet nog twee competitieronden vol aan de bak om te zien of het nog de kans krijgt om op de eerste plaats beslag te leggen. Het recept daarvoor is duidelijk. Aanstaande zaterdag winnen bij DOS Kampen en dan vervolgens op 4 juni de derby tegen de Merino’s winnend afsluiten. Verder is het dan afhankelijk van de resultaten van CSV Apeldoorn en SDVB. It ain’t over till it’s over!

DTS Ede – Bennekom 0-2 (0-1)

Doelpunten: 11. Ko Snel (e.d.) 0-1, 70. Nick Stienstra 0-2

Gele kaarten:Jasper Verstraten, Joël van Wijk, Evert Palm, Just Berends, Roy de Graaf, Nick Stienstra

DTS Ede:

Robin Franken, Joël van Wijk, Ko Snel, Maarten van Steenbeek (72. Etienne Baars), Bram Holtman, Jasper Verstraten, Haikaz Vervaart (55. Remco Speelziek), Stijn Homburg, Frank Boers, Evert Palm, Huib Siefkes (72. Geert de Jong).

Bennekom:

Christian de Haan, Nick Stienstra (88. Andreas Dusink), Mike Jansen, Judah Berefo (32. Wessel van Silfhout), Joris Klein-Holte, Roy de Graaf, Jeffrey Rutgers, Maurice Kuppens, Fabian Beukhof, Noah Roethof, Just Berends.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen