Ongekend sterke comeback DTS Ede

DTS Ede heeft vandaag een ongekende comeback gemaakt tegen koploper CSV Apeldoorn. Het wist in de slotfase een 2-0 achterstand om te buigen naar een 2-3 zege.

De Edese productie kwam voor de rekening van Jasper Verstraten (volgend jaar CSV Apeldoorn) en gelegenheidsspits Joël van Wijk (tweemaal). Door deze uitslag zetten de Edenaren niet alleen de wedstrijd op zijn kop, maar heeft het ook de strijd om het kampioenschap ongemeen spannend gemaakt. Nog vijf ploegen kunnen aanspraak maken op de titel met nu nog drie competitieronden te gaan.

Verslag: René Willemsen

Foto ‘s: Albert Willemsen

Vandaag stond er een absolute topper op het programma in de 1e klasse D. Koploper CSV Apeldoorn ontving DTS Ede. De belangen voor dit duel waren voor beide ploegen duidelijk; uitsluitend een overwinning telt. CSV had voorafgaand aan dit duel twee punten meer bij elkaar weten te voetballen dan de Edenaren. DTS Ede had destijds het heenduel in Ede met 1-0 winnend afgesloten.

Onder zomerse omstandigheden werd er op het mooie complex van CSV Apeldoorn om 15.00 uur afgetrapt. Ondanks de grote belangen ontstond er vanaf het begin een leuk duel. Beiden ploegen zochten de aanval en nadat DTS Ede al enige malen via Bram Holtman en Haikaz Vervaart over rechts gevaarlijk door kwamen, was het de thuisploeg die al na vijf minuten op voorsprong kwam. De al het gehele seizoen zekere doelman Robbin Franken tastte nu eenmaal mis bij een hoge bal en Levi Tuasela wist te profiteren; 1-0. Niet zo heel veel later wist DTS Ede de gelijkmaker te produceren, maar de goal van Evert Palm werd wegens buitenspel afgekeurd. Na 23 minuten weet CSV Apeldoorn de score te verdubbelen. Een overtreding op het middenveld van Christoph Willemsen wordt bestraft met een vrije trap. De genomen vrije trap gaat naar de rechterflank van waar de voorzet komt, die wordt binnen gewerkt door Noah Tuasela; 2-0. Enigszins geflatteerd gezien het spelbeeld. Pal voor rust claimt DTS Ede nog een strafschop nadat Bram Holtman binnen de zestien meter onderuit gaat, maar de referee wuift het weg. Even later weet Stijn Homburg een derde treffer van Apeldoorn te voorkomen door de bal van de doellijn te verdedigen.

Na de rust lijkt CSV Apeldoorn het duel te controleren en probeert DTS Ede het wel, maar weet het niet echt door te komen. In de 54e minuut is er een mogelijkheid als Evert Palm wordt gelanceerd. Er wordt een handsbal geclaimd bij het uitverdedigen, maar ook deze wordt weggewuifd. Even later is CSV Apeldoorn dicht bij een treffer, maar ditmaal is het doelman Robbin Franken die zijn ploeg overeind houd met een prima redding. Coach Arnold Brehler grijpt in en zet de zaak om. Centrale verdediger Joël van Wijk wordt naar voren gedirigeerd om wat te gaan forceren. Tevens volgen er twee wissels. Het doet het spelbeeld wat kantelen. DTS Ede zet vol aan en CSV Apeldoorn moet terug. Aanvankelijk zorgt deze aanpassing nog voor wat aanpassingsproblemen. De door kopballen van Joël van Wijk zijn er, maar er wordt niet van geprofiteerd. In de 83e minuut is het dan wel raak. Joël van Wijk weet de bal via de kluts binnen te werken; 2-1. En even later bezwijkt CSV Apeldoorn onder de druk. Bram Holtman wordt nog eens gelanceerd op rechts en kapt het strafschopgebied binnen, waar hij wordt neergehaald; penalty. Jasper Verstraten verzilverd deze buitenkans met een strak schot in de linkerhoek; 2-2. Even later weet CSV Apeldoorn weer op voorsprong te komen, maar deze treffer van Nathan Greven wordt geannuleerd wegens buitenspel. De spanning stijgt en een sensatie hangt in de lucht. En die volgt ook even later. In de 91e minuut weet Joël van Wijk als een echte spits wederom raak te prikken; 2-3. Met nog wat extra tijd blijft het spannend, maar gescoord wordt er niet meer.

Daarmee voldoet DTS Ede aan de opdracht; winnen. Een groot compliment voor het karakter en de inzet van de selectie. Het voert na vandaag samen met SDVB de ranglijst aan. In een ongemeen spannend slot van de competitie zal na de komende drie competitieronden blijken wie de schaal omhoog mag gaan houden. Nog vijf ploegen mogen daarvan dromen :

1. SDVB                 44 punten
  2. DTS Ede            44 punten
  3. CSV Apeldoorn  43 punten
  4. Nunspeet           43 punten
  5. SVZW                42 punten

Komend weekend is de Edese derby DTS Ede – Bennekom. Aanvang 18.00 uur sportpark Inschoten. Bij deze de oproep om DTS Ede te komen aanmoedigen in hun strijd voor het kampioenschap.

CSV Apeldoorn – DTS Ede 2-3 (2-0)

Doelpunten: 5. Levi Tuasela 1-0, 32. Noah Tuasela 2-0, 83. Joël van Wijk 2-1, 85. Jasper Verstraten 2-2 (pen.), 90+1 Joël van Wijk 2-3

Gele kaarten: Christoph Willemsen, Levi Tuasela, Evert Palm, Job Pothof