Pallas Athene winnaar van Food Film Festival

Foto: Ede.nieuws.nl

Maandagavond 4 april streden middelbare scholieren tijdens het Food Film Festival om de prijs voor de beste film in de categorie Non-fictie, Fictie en om de publieksprijs.

Leerlingen van het Pallas Athene en Het Streek Lyceum hadden in totaal 18 films ingestuurd. Fenne Postma en Sofie Wijnen wonnen met hun film ‘Protentie’ in de categorie Fictie en de Publieksprijs. Elise Schiotling en Sterre Wijnen haalden in de categorie Non-fictie de eerste prijs met hun film ‘World Youth Day’.

Food Innovation

Leerlingen van HAVO en VWO werden opgeroepen om een film te maken met het thema Food Innovation. De Expressie en Cultuur & Media klassen van Pallas Athene College en Het Streek Lyceum produceerden gezamenlijk 18 films binnen dit thema.

Winnaars

Fenne Postma en Sofie Wijnen hebben met hun prachtige korte en grappige speelfilm ‘Protentie’ zowel de eerste prijs in de categorie Fictie én de Publieksprijs gewonnen. Elise Schoitling & Sterre Wijnen maakten een verslag van Wordl Youth Day.  Deze inspirerende documentaire ging over het toepassen van gezond en duurzaam eten in ons dagelijks leven.  Zij wonnen met deze film de eerste prijs in de categorie Non-Fictie. Alle winnaars van deze editie van het Food Film Festival komen van het Pallas Athene College.

Jury

De jury was verrast over de inzendingen. De films waren kwalitatief sterk met originele verhaallijnen of invalshoeken. De jury bestond uit Luc Enting (filmmaker en regisseur), Sanne van Laar (programmamanager Regio Foodvalley) en Esther Werkman (communicatie Cultura)

De winnende films zijn te bekijken op het youtube kanaal Cultura: Culturaede

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen