Kolkakkerbuurt bewoners Ede kiezen voor slopen of behouden

Kolkakkerbuurt Ede
Foto: Facebook Kolakkerbuurt

Op donderdag 16 maart is er een presentatieavond van Woonstede over de sloopplannen van het historische tuindorp Kolkakker in Ede.

Het actiecomité Kolkakkerbuurt is erg teleurgesteld in de plannen van Woonsteden om de wijk plat te willen gooien voor meer nieuwe woningen. Zij willen renovatie van de 160 oude woningen in het tuindorp.

Spanningen

De spanningen in de wijk tussen voor- en tegenstanders van de sloop lopen soms hoog op, zegt Marcel Boertien van de bewonerscommissie. Een aantal mensen, waarvan sommigen hun hele leven hier wonen, zijn boos. Dat is zacht gezegd niet erg prettig, maar als bewonerscommissie gaan we altijd weer het gesprek aan.

Stemmen

Na de laatste presentatieavond van Woonstede, donderdag 16 maart, krijgt elk huishouden van de Kolkakkerbuurt een stembiljet. Bij een benodigde 70% voor nee van het sloopplan en nieuwsbouw Kolkakkerbuurt gaan de plannen niet door. Woonstede is zeker van haar zaak en heeft geen ander plan klaarliggen.

Op dinsdag 4 april is de uitslag van de stemming van de buurtbewoners en weet het tuindorp waar het aan toe is, slopen of nieuwsbouw. Bron: De Gelderlander.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden