112

Eis van drie jaar cel en rijontzegging voor veroorzaker dodelijk ongeluk in Lunteren

Foto: Ede.nieuws.nl

ARNHEM – Tegen een man van 25 jaar uit Maarsbergen is woensdag drie jaar cel en vier jaar rijontzegging geëist bij de Rechtbank in Arnhem voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk in Lunteren op 27 augustus 2021.

Een man van 45-jaar uit Ede kwam bij dit ongeluk om het leven.  De auto van de 25-jarige verdachte uit Maarsbergen belandde op de verkeerde weghelft en veroorzaakte de verdachte onder invloed van alcohol dit ongeval. Ook raakten drie jonge vrouwen die bij de verdachte in de auto zaten zwaargewond. Onderzoek wees uit dat de bestuurder zo’n twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken, hoewel hij voor de rechter volhield dat hij slechts twee alcoholische drankjes op had.

Daarnaast zou de man te hard hebben gereden. Op de Lunterseweg waar een maximumsnelheid van 80 km/uur geldt, reed hij volgens een technische analyse 124 km/uur.

Tijdens de zitting kwam ook een nabestaande van het slachtoffer aan het woord en werd een brief van een van de jonge vrouwen die zwaargewond raakten voorgelezen. De officier vroeg om aandacht voor de nabestaanden en de jonge vrouwen. Zo is een van hen nog steeds afhankelijk van morfine vanwege de pijn.

Eerder was de verdachte uit Maarsbergen al gepakt met te veel alcohol op in het verkeer. Destijds werd hij veroordeeld tot het volgen van de EMA-cursus (Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer).

Bron: Omroep Gelderland

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen