DTS Ede blijft winnen

Vanmiddag trad DTS Ede in Veenendaal aan voor een heuse streekderby tegen de Marino’s. Na een matige eerste helft, waarin het op achterstand kwam, wist DTS Ede het duel naar zich toe te trekken in de tweede helft. Doelpuntenmakers aan Edese zijde waren Roy Ploeg (2x) en Christoph Willemsen. Het duel eindigde overigens met tien man aan beide zijden. Mo Issaoui en Christoph Willemsen werden beiden van het veld gezonden na het incasseren van een tweede gele kaart.

Verslag: René Willemsen

Foto ‘s: Albert Willemsen

DTS Ede mocht vandaag op bezoek bij de Merino ‘s. Waar de Edenaren in een flow lijken te geraken, loopt het bij de gasten van vandaag wat minder. Resultaten vallen tegen en eerder deze week nog werd de oefenmeester heengezonden. Toch zijn de Merino ’s een lastige tegenstander voor DTS Ede gebleken in de laatste edities.

De eerste helft was er niet een om over naar huis te schrijven. Aan beide zijden was er veel balverlies en DTS Ede kwam ook niet echt aan het voetballen. In de 18e minuut ging het echter fout voor de Edenaren. Een overtreding volgde op onnodig balverlies aan de zijlijn op eigen helft. De toegekende vrije trap werd door Ariën Bakkenes van flinke afstand binnen geschoten; 1-0. Wat volgde was een fase waarin de thuisploeg deze voorsprong op allerlei manieren probeerde vast te houden. Vaak werd het spel onderbroken door blessurebehandelingen. De verhoudingen op het veld werden dan ook al gauw wat gespannen. Het leverde de nodige gele kaarten op. DTS Ede wist pas in de 37e minuut gevaar te stichten. Een prima pass werd op waarde geschat door de uitstekend spelende Evert Palm, die de bal net voorlangs schoot. In de 41e minuut was DTS Ede onfortuinlijk toen het een kopbal op de lat zag belanden. Op slag van rust was Merino ’s nog dicht bij een treffer.

Na de thee ontstond een ander schouwspel. DTS Ede nam het initiatief en werd steeds dreigender. In de 54e minuut was het gevaarlijk middels een schot van Geert de Jong. Niet veel later kreeg Mo Issaoui zijn tweede gele kaart na een overtreding op Haikaz Vervaart. Niet veel later viel de gelijkmaker die niet uit kon blijven. Het was Christoph Willemsen die zijn hoofd plaatste tegen de bal vanuit de corner; 1-1. Het was het startsein voor een Edes half uurtje. Amper een paar minuten later kwam Captain Bram Holtman gevaarlijk over rechts door en zag zijn schot in het zijnet belanden. De inmiddels ingevallen Roy Ploeg wist vrij snel daarna wel raak te prikken. Na een langdurige aanval over veel schijven die in eerste instantie nog werd uitverdedigd was het Roy die raak schoot; 1-2. Niet veel later mocht ook Christoph Willemsen het veld verlaten na een tweede gele kaart. Mocht de thuisploeg nog even hoop hebben gehad het tij te keren dan behoorde dat vrij snel tot de verleden tijd. Het was wederom Roy Ploeg die goed werd vrijgespeeld en zijn tweede van deze middag maakte; 1-3. Er volgde nog een aantal mooie aanvallen, maar de eindstand zou niet meer wijzigen.

Daarmee doen de Edenaren goede zaken. Ook duel nummer vier werd gewonnen in deze tweede periode. Komende dinsdag zal het thuis de strijd aangaan tegen DOS Kampen – een duel wat eerder dit jaar werd afgelast – om vervolgens zaterdag wederom op Inschoten tegen DOS 37 te spelen.

Merino’s – DTS Ede 1-3 (1-0)

Doelpunten: 18. Ariën Bakkenes 1-0, 66. Christoph Willemsen 1-1, 73. Roy Ploeg 1-2, 79. Roy Ploeg 1-3

Gele kaarten: Julian Heijmans

Rode kaarten: Mo Issaoui (2x geel), Christoph Willemsen (2x geel)