STAATSSECRETARIS GUNAY USLU HAALT KENNIS OP BIJ CULTURA

Foto: Ede.nieuws.nl

1e werkbezoek over cultuureducatie en -participatie

Donderdagochtend bracht Gunay Uslu, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, een bezoek aan Cultura in Ede. Met dit werkbezoek maakt ze kennis met de sector. Voor de komst naar Cultura lag de focus op cultuureducatie en -participatie. Op welke wijze kunnen inwoners zich ontwikkelen op het gebied van kunst & cultuur. Daarvoor sprak ze met verschillende programma-managers, docenten en cursisten. Gunay Uslu werd ontvangen door burgemeester René Verhulst en Gerry Poelert, directeur-bestuurder van Cultura.

Programma

Na een kennismakingsronde werd de staatssecretaris rondgeleid door Cultura. Ze bezocht het Taalhuis, verschillende lokalen voor dans, theater en keramiek. Daar sprak ze uiteraard ook met de docenten over de impact van corona in de cultuursector. Vervolgens bekeek ze diverse projecten zoals Meet the Ancestors, Creators Library, Makersspace en Erfgoed. Bij Erfgoed kreeg Gunay Uslu een VR-experience over Airborne.

Cultuureducatie en -participatie

De keuze voor Cultura is omdat Cultura de vele disciplines voor Kunst & Cultuur in één organisatie en in één gebouw faciliteert. Van theatervoorstellingen tot aan een divers cursusaanbod en van bibliotheek tot aan maatschappelijke projecten. Hiermee creëert Cultura synergie tussen de verschillende cultuuraspecten. Waardoor Cultura een aantrekkelijk aanbod van cultuureducatie en cultuurparticipatie ontwikkeld heeft. De onderwerpen die voor de staatssecretaris vandaag van belang waren.

‘‘Door cultuur krijg je verbinding en empathie met de samenleving, en daarmee een gezondere samenleving, aldus staatssecretaris Uslu over de betekenis van cultuureducatie en -participatie.

 Cultuur is voor iedereen

Cultura laat zien dat cultuur er voor iedereen is en voor iedereen anders. Cultura nam de staatssecretaris mee in het proces van zelfaanbieder naar het inspelen op behoeften van de mensen en samen met hen te programmeren. Co-creatie, flexibel en innovatief schakelen in het aanbod en hybride aanbod en er aandacht is voor nieuwe kunstvormen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen