Roadmap to Freedom stopt met concerten in Huis Kernhem

In 2019 startten Stichting WorldTown Music en Huis Kernhem een nieuw initiatief: ‘You’re in the Army Now’ een serie jazzconcerten in het kader van 75 jaar bevrijding van de Airborne Regio. Na een voortvarende start moest de serie in maart ‘20 abrupt stoppen vanwege de eerste lockdown.

Daarna bleek de belangstelling van het begin niet meer te evenaren. ‘Toen de derde lockdown werd aangekondigd was het voor ons duidelijk dat we moesten stoppen’, zegt Edgar van Asselt, gastheer en programmeur. ‘We hadden alles in het werk gesteld , zoals livestreaming en het maken van ‘previews, om de opkomst naar het oude niveau te krijgen. Maar ondanks dat we genoeg belangstelling online zagen, bleek het momentum eruit geraakt te zijn.’

‘We begrijpen de beslissing maar hopen uiteraard in de toekomst de draad weer op te pakken’ zegt Ted Benschop van Stichting Huis Kernhem. ‘De jazzconcerten waren echt hartstikke goed en pasten prima bij het hele culturele aanbod van Huis Kernhem ’.
De serie ‘You’re in the Army Now’ vierde de bevrijding met hommages aan Amerikaanse jazz helden die hun loopbaan begonnen in de US Army, en met een serie wereldmuziek concerten. Gerenommeerde muzikanten uit Nederland en daarbuiten kwamen langs om in Huis Kernhem te spelen, zoals Boy Edgar Prijs winnaar Ack van Rooijen, trombonist Bart van Lier, bayanspeler Oleg Fateev en Edison Winnaar Teus Nobel.

Muziekliefhebbers kunnen uiteraard nog steeds genieten van ons aanbod op ons Youtube kanaal en hun emailadres achterlaten op www.roadmaptofreedom.nl om op de hoogte te blijven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen