Informatieve Mantelzorgwaaier beschikbaar!

Foto: Malkander

‘Heldere informatie aan mantelzorgers bieden is ons doel’, vertelt Suzanne Valk van Stimenz. De Mantelzorgwaaier is de uitkomst van een mooi samenwerkingsproces tussen Malkander, Stimenz, Gemeente Ede, Opella, Het Maanderzand en Senior Service. We hebben deze mantelzorgwaaier ontwikkeld voor zowel mantelzorgers als professionals en vrijwilligers. De papieren en digitale versie zijn te verkrijgen via www.malkander-ede.nl 

Mantelzorgwaaier aanvragen

‘Wie mantelzorg biedt aan een naaste kan vanaf 24 januari 2022 gratis een Mantelzorgwaaier aanvragen bij Malkander. Ook is de waaier digitaal door te nemen, waarbij zoeken zelfs nog eenvoudiger is dan de papieren versie’, vertelt Jan Jong, sociaal werker bij Malkander. De waaier bevat negen categorieën, waaronder Vervangende zorg, Financiën en Praktische hulp.

Netwerk In Voor Mantelzorg Ede

De mantelzorgwaaier is ontwikkeld binnen ‘Netwerk In Voor Mantelzorg Ede’. Dit netwerk bestaat uit betrokken vrijwilligers en professionals uit verschillende sectoren die hun krachten bundelen om mantelzorgers te ondersteunen. Afgelopen jaar lag de focus op drie doelen: Mantelzorgers tijdig signaleren, van heldere informatie voorzien en netwerken om hen heen activeren. ‘Ik merk dat mantelzorgers vaak aan het tobben zijn om alles te regelen en vaak veel te laat ontdekken welke hulp en ondersteunende diensten er voor hen zijn. Met deze waaier bieden we mantelzorgers een praktisch hulpmiddel om beter geïnformeerd te zijn. We doen het met elkaar en voor elkaar’, aldus De Jong.

Malkander biedt mantelzorg ondersteuning

Mantelzorg is alle zorg die u geeft aan iemand die u goed kent, omdat diegene uw hulp nodig heeft. Hiervoor krijgt u niet betaald en u doet het (vaak) heel vanzelfsprekend. Ongeveer één op de drie mensen geeft wel eens mantelzorg. Malkander biedt mantelzorgers in Ede ondersteuning.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via 0318 208080 of stuur een mail naar

[email protected]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen