1e landelijke plaatsingswedstrijd C niveau senioren/ DOK op hoogste podium in Nijmegen

Op zaterdag 13 november reisden Layra Top en Fleur Mulder af naar het Limburgse Reuver. In Reuver stond de 1e wedstrijd voor de Senioren C op het programma.

Door Corona hebben veel verenigingen en turnsters ervoor gekozen om een niveau lager te gaan turnen. Deze 2 senioren van DOK hebben er juist voor gekozen om een niveau omhoog te gaan. Een dappere beslissing in deze tijd. Nu dus landelijke wedstrijden die de turnsters en hun trainers door heel Nederland brengen 😉

De wedstrijden zijn goed verlopen. Beide turnsters zaten verdeeld over twee banen, zo waren ze geen concurrenten voor elkaar.

Layra turnde in Baan 1 en ze liet prachtige oefeningen zien. Op sprong en brug eindigde Layra als 13e. Met een prachtige balkoefening werd Top heek knap 5e, haar sprongserie is ook prachtig op balk. Op vloer had Layra wat minder geluk en werd ze 19e. In totaal werd Layra 13e in een deelnemersveld van 24 dames. Super.

Fleur startte op de balk in baan 2. Het werd een goede start voor Fleur, ze hoefde de balk niet te verlaten en ze bleef staan bij het spannende boogje. Fleur werd 13e op dit onderdeel. Op brug eindigde Fleur als 11e en op sprong als 8e. Met een hele knappe en slimme vloeroefening eindigde Fleur op de 4e plaats. In totaal werd Fleur 9e, ook een hele goede prestatie.

Een goede beslissing dus om over te stappen naar de 3e divisie. Nu weer verder trainen met trainers Ingvill van Buuren, Tamara van der Wardt, Mike Heimel, Herma Florissen, Mariët van der Steen en Astrid Groeneveld

DOK op hoogste podium in Nijmegen

Op zaterdag 13 november was het voor de christelijke gymnastiekvereniging DOK een echte wedstrijddag. Over het hele land verspreid stonden er turnwedstrijden gepland. Zowel landelijk als regionaal was DOK actief.

In Nijmegen begon de dag fantastisch voor de Middenbouw 3. De teamwedstrijden stonden hier op het programma. Het team voor de Middenbouw 3 bestaat uit 3 turnsters van DOK: Sifra Musch, Liz Hafkamp en Britt Kervel. Ook zitten in dit team 2 turnsters van Exalto: Thirza Gerritsen en Kyra Klein.

De turnsters lieten op de vier onderdelen vloer, sprong, balk en brug hun overmacht zien en ze werden in het sterke deelnemersveld knap 1e. Wat een goed begin van het wedstrijdseizoen voor deze turnsters en hun trainers, Ruby Eichelsheim, Eva van Wijngaarden en Lodewijk Waanders.

In de middag zetten de junior/seniorgroep E nog een goede wedstrijd neer, zij werden 7e en de junioren E van deze dag behaalden een mooie 5e plaats. Een goede dag dus voor DOK.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen