Ziekenhuis Gelderse Vallei behaalt accreditatie Qualicor Europe

Foto: ZGV

Marjolein de Jong, voorzitter raad van bestuur Ziekenhuis Gelderse Vallei, neemt namens hele organisatie certificaat accreditatie Qualicor Europe in ontvangst.

EDE – In september 2021 heeft een auditteam van Qualicor Europe Ziekenhuis Gelderse Vallei bezocht om te beoordelen of het ziekenhuis aan alle kwaliteitseisen voldoet. Tijdens de audit is overal in het ziekenhuis beoordeeld of er veilige, goed georganiseerde en mensgerichte zorg wordt geboden aan patiënten. Ziekenhuis Gelderse Vallei is met vlag en wimpel geslaagd voor deze audit.

 Continu verbeteren

De auditoren roemden de open cultuur in het ziekenhuis, die is gericht op permanente verbetering van hoogwaardige en veilige zorg. De mensgerichtheid van de zorg kreeg complimenten, onder andere voor rooming-in van mantelzorgers op de kamer van de patiënt, de beweegmeter en het sportcafé bij de afdeling geriatrie en het voedingsconcept ‘At your request’. De actieve en betrokken houding van de Cliëntenraad werd ook zeer positief beoordeeld. En de auditoren waren onder de indruk van de wijze waarop het onderhoud van medische apparatuur is ingeregeld.

Marjolein de Jong, voorzitter raad van bestuur van Ziekenhuis Gelderse Vallei, is trots op het resultaat: “We werken dagelijks heel hard met elkaar om onze belofte aan de patiënt waar te maken. Onze cultuur van continu verbeteren houdt ons daarbij scherp op de kwaliteit van zorg die we leveren. Het behalen van de accreditatie van Qualicor Europe is een kroon op ons werk en bevestigt dat we het goed doen.”

Uitreiking certificaat

Op donderdag 11 november werd het certificaat officieel uitgereikt door Ellen Joan van Vliet, CEO van Qualicor Europe. De dialyseafdeling van Ziekenhuis Gelderse Vallei ontving met een uitmuntend resultaat een deelcertificaat. Marjolein de Jong nam het certificaat met trots in ontvangst namens alle professionals uit de organisatie. Ellen Joan van Vliet: “Kwaliteit is geen toeval, dat vraagt samenwerken en samen leren, met elkaar en met de zorgvragers. Het auditteam was onder de indruk hoe Ziekenhuis Gelderse Vallei dit doet in een sfeer van openheid en saamhorigheid.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen