Dulon College vindt een gezonde kantine normaalste zaak van de wereld

Foto: Joelle Florissen

Foto (gemaakt door Joelle Florissen, studente aan de opleiding Fotografie van het Technova College)

Het dringt meer en meer door tot de maatschappij: bewust en gezond eten hoort de norm te zijn.

Het is tijd om die normaalste zaak van de wereld waar te maken. Door van de gezonde kantine de gewone kantine te maken. Daarom tekende het Dulon College de Ambitieverklaring van het Voedingscentrum.

Hiermee laat het Dulon College zien dat ze zich de komende jaren gaat inzetten voor een gezonde schoolkantine op basis van de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen. Zo draagt ze bij aan de beweging naar een gezondere toekomst. Ze geeft ermee aan dat ze het logisch vindt dat iedere student en medewerker een gezonde en duurzame keuze kan maken in de schoolkantine. Ook jongeren zelf vinden dat.

Nieuwe Schoolkantine Schaal

Iedereen die voldoet aan de richtlijnen krijgt een Schoolkantine Schaal op het niveau zilver, goud of ideaal. Het Dulon College heeft in samenwerking met cateraar Cirfood sinds 2017 vier jaar op rij de gouden schaal behaald, en wil deze ambitie uiteraard voortzetten in de toekomst.

Cateraar CIRFOOD

Gezonde voeding en beweging dragen bij aan de concentratie en leerprestaties van studenten. Een gezond voedingspatroon, met gebruik van gezonde producten, levert de voedingsstoffen die belangrijk zijn voor een gezonde groei en ontwikkeling.

Roos Wolberts, contract manager bij CIRFOOD, laat weten dat CIRFOOD met trots haar handtekening heeft gezet voor een gezonder voedingsaanbod op scholen in het middelbaar beroepsonderwijs. “Het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen 2021-2025 is een initiatief van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) in samenwerking met het Voedingscentrum. Samen streven we naar gezond, of zoals wij zeggen; feed the future!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen