DTS Ede wint boeiend duel op Inschoten

DTS Ede heeft vanmiddag in eigen huis een mooie overwinning behaald op Go Ahead Kampen. Ondanks de betere kansen ging het de rust in met een 1-2 achterstand. Na de thee wisten de Edenaren wel toe te slaan. Namens de blauwwitten kwamen Remco Speelziek, Frank Hol en Huib Siefkes op het scorebord.
Verslag: René Willemsen
Foto ‘s: Peter van der Plas
Vandaag ontving DTS Ede op Inschoten Go Ahead Kampen. Wie de boeken erop na slaat zal zien dat deze wedstrijd altijd boeiende duels oplevert. In het verleden won DTS Ede 3 maal dit duel, twee maal werd er gelijkgespeeld en 3 maal gingen de gasten uit Kampen er met de volle buit vandoor. Ook deze editie leek er weer een te worden, want de Kampenaren hadden, voorafgaand aan dit duel, slechts drie punten meer bij elkaar weten te sprokkelen dan de Edenaren.
DTS Ede startte goed. Het wist aardig te combineren zonder in de beginfase al te gevaarlijk te worden. Na 18 minuten wist Haikaz Vervaart zich goed vrij te spelen op de linkerflank en zijn voorzet werd met een strak schot vanuit de tweede linie knap binnen geschoten door Remco Speelziek; 1-0. De thuisploeg ging door en bleef dreigend. In de 24e minuut had het op twee nul moeten komen. De voorzet van Roy Ploeg vanaf de rechterflank belandde bij de vrijstaande Remco Speelziek, die van dichtbij over schoot. Niet veel later gevolgd door een goede inzet van Stijn Homburg na goed doorkomen van Captain Bram Holtman. Go Ahead Kampen nam naarmate de eerste helft vorderde het initiatief in de wedstrijd over. Bij de eerste de beste kans was het raak. Luuc Knul kon door, ondanks vlaggen van de assistent scheidsrechter wegens buitenspel, en keeper Robin Franken passeren; 1-1. Go Ahead Kampen bleef dreigend, maar in de 40e minuut had Frank Hol, vrij voor het doel, de 2-1 op zijn schoen. De bal ging over de kruising. En uiteraard trad toen een oude voetbalwet in werking. Zelf de kansen niet maken, betekent een tegentreffer. De eer was aan Dyon Kleppe die vanuit een snelle omschakeling het vonnis volbracht; 1-2.
Na de thee kwamen de Edenaren sterk terug. Het nam wederom het initiatief en trok de wedstrijd naar zich toe. Eerst was er het schot van de mee opgekomen Ko Snel die nog van richting werd veranderd. De opvolgende hoekschop werd door Christoph Willemsen knap binnen gekopt, waarbij Frank Hol nog het beslissende laatste zetje gaf; 2-2. De wedstrijd was in evenwicht en beide ploegen speelden voor een overwinning. Kansen volgden elkaar op aan beiden zijden, maar het was de ingevallen Huib Siefkes, die de wedstrijd besliste. Voorafgaand, aan naar zou later blijken de winnende treffer, was er een goede voorzet van Bram Holtman die door Roy Ploeg werd binnen geknikt met het hoofd, maar van de lijn werd weggetikt. De attent reagerende Huib Siefkes wist echter de rebound te verzilveren; 3-2. Er volgde nog een spannend laatste kwartier, waarin Huib Siefkes in de slotminuut ook nog bijna voor de tweede maal raak schoot. De bal ging echter net naast.
Daarmee pakken de Edenaren belangrijke punten en wint het terrein terug op de ranglijst van de eerste Klasse D. Komend weekend is er geen competitievoetbal en zal DTS naar Driel moeten voor een duel in het kader van het bekertoernooi.
DTS Ede – Go Ahead Kampen 3-2 (1-2)
Doelpunten: 18. Remco Speelziek 1-0, 28. Luuc Knul 1-1, 43. Dyon Kleppe 1-2, 60. Frank Hol 2-2, 71. Huib Siefkes 3-2
Gele kaarten: Jasper Verstraten