Onderzoek naar nieuw zwembassin voor Ede

Foto: Ede.nieuws.nl

Om in de toekomst voldoende overdekt zwemwater te hebben voor sport, recreatie en zwemonderwijs is een extra zwembassin nodig in Ede.

Dat blijkt uit onderzoek dat de gemeente Ede heeft laten uitvoeren. Het zwembassin kan bij de het huidige zwembad de Peppel of bij de Van der Knaaphal gebouwd worden. Welke variant het beste is, moet blijken uit vervolgonderzoek. Vandaag besloot het college van BenW tot een vervolgstap: over ongeveer een half jaar moet duidelijk zijn of het haalbaar en betaalbaar is dit zwembassin te realiseren. Wethouder Peter de Pater (sport): “Zwemmen is gezond, geeft plezier en voor de veiligheid is het belangrijk dat jong en oud kan zwemmen. We willen op de toekomst zijn voorbereid en zorgen dat er voldoende ruimte blijft voor alle zwemmers. Daarom nu dit onderzoek.”

Uit onderzoek blijkt al een tekort aan overdekt zwemwater in Ede en dit neemt de komende jaren alleen maar toe. De Peppel heeft als enige gemeentelijke overdekte zwembad onvoldoende ruimte om te voorzien in de basisbehoefte aan zwemonderwijs, recreatief zwemmen en zwemsport.

Locaties

Er zijn diverse scenario’s voor uitbreiding van overdekt zwemwater onderzocht en afgewogen. Er komt een duidelijke voorkeur naar voren voor het realiseren van een extra bassin in de maat 35×25 meter, in combinatie met bestaande voorzieningen vanwege (kosten)voordelen. Uitbreiding bij De Peppel lijkt voor de hand te liggen. Mogelijk dat ook een zwembad in combinatie met Van Der Knaaphal een goede oplossing kan zijn.

Besluit in 2022

In de huidige gemeentelijke begroting is geen geld beschikbaar voor uitbreiding van overdekt zwemwater. Voor beide locaties moeten de mogelijkheden en kosten verder onderzocht worden om een definitieve keuze te kunnen maken. Medio 2022 neemt een nieuw college en een nieuwe gemeenteraad hierover een besluit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen