STRONGHOLDS | EXPOSITIE DOLF DIJKSTRA

Foto:

KOM KIJKEN BIJ GALERIE CULTURA

Van 16 oktober t/m 4 december exposeert beeldend kunstenaar A Dolf Dijkstra met ‘Strongholds’ in galerie Cultura. Kom langs tijdens de openingsuren van Cultura en laat je inspireren door zijn werk.

 STRONGHOLDS
De strongholds van Dijkstra hebben in de basis een metaforische betekenis. Een bastion is een versterkt bouwwerk, bedoeld om de inhoud te beschermen tegen kwade invloeden van buiten. In letterlijke zin worden mensen, dieren en goederen beschermd. In figuurlijke zin zijn het ook visies, herinneringen, gedachten en/of overtuigingen. Denk bijvoorbeeld aan een politiek ‘bolwerk’ (weer een ander woord voor bastion). Maar ook de mens is zijn eigen bastion. Soms moeten muren geslecht worden om tot de ziel van een persoon te geraken of om zijn vertrouwen te verdienen. Elk ‘stronghold’ (sterk vasthouden) kun je zien als een container voor iets dat je wil bewaren/beschermen.

WERK
In de papieren 2D/3D werken speelt hij met de verborgenheid achter de facades. Daarnaast leent de vorm zich ook prima voor allerlei varianten en technieken en is het een prima grafisch beeld dat ook zonder de betekenis interessant blijft om naar te kijken en om mee te spelen. De diepere invulling geeft een extra dimensie aan de werken en spreekt veel mensen aan.

INSPIRATIE
De realiteit is vaak onvoorstelbaarder dan de fantasie. Dijkstra verbaast zich dan ook in toenemende mate over het feit dat anderen zo veel anders kunnen denken dan hijzelf. Normen en waarden van wat wel en niet kan kunnen heel verschillend zijn en verschuiven constant, maar in de basis zijn we toch hetzelfde. Daarmee te spelen en te confronteren zie je vooral in zijn huidige werk.

CULTURA KINDERGALERIE
Op 16 oktober geeft Juliette Calis een workshop, geïnspireerd op de expositie Strongholds, in de Cultura Kindergalerie. De creaties die kinderen tijdens deze workshop maken, worden geëxposeerd in de kindergalerie. Na afloop van de expositie mogen de kinderen hun werk meenemen. Toegang gratis, vrije inloop tussen 14.00 en 16.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen