IN GESPREK MET LEVENDE BOEKEN

Foto:

Op zaterdag 23 oktober komen boeken tot leven tijdens de eerste Human Library in Ede. Bijzondere titels zitten tussen 13.30 en 17.00 uur voor je klaar voor een inspirerend gesprek.

Leen niet boeken, maar mensen
“Gilles de la Tourette. Is dat die scheldziekte? Ja. Maar ook nee. Vocale tics zijn een onderdeel van Tourette, maar het is zo veel meer.” Aan het woord is het persoon met ‘Gilles de la Tourette’, één van de levende boeken die je binnenkort kan ‘lenen’ in Cultura. Tijdens Human Library leen je namelijk geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven misschien niet snel spreekt. Of niet durft te vragen naar hun persoonlijke verhaal. Denk bijvoorbeeld aan een bipolair persoon, een politieagent en een genderqueer persoon. Tijdens Human Library mag je alles vragen en kan je alles bespreken. In een open gesprek vertellen de levende boeken hun levensverhaal.

Mensen in contact brengen
Human Library is een internationaal en beproefd concept wat zijn oorsprong in Denemarken heeft. Klopt wat we over mensen denken op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? De Human Library durft dat te betwisten en brengt daarom mensen in contact die elkaar in het dagelijks leven niet zo snel tegenkomen en/of spreken. Door op deze manier in gesprek te gaan, worden niet alleen bepaalde vooroordelen onderzocht, maar ook tegengegaan.

 

Aanmelden via: www.thehumanlibrary.nl/agenda/ede23okt.

Op Zaterdag 23 oktober | 13.30 – 17.00 uur | gratis toegang

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen