DTS Ede opent seizoen met nederlaag in Vriezenveen

DTS Ede heeft vanmiddag het historisch gezien lastige uitduel tegen DOS ’37 niet weten te winnen. Na een ongelukkig moment ging de bal al in de 16e minuut op de stip. Sindsdien wist de Edese ploeg geen enkel moment aanspraak te maken op de overwinning. Namens de Edenaren wist de ingevallen Evert Palm uiteindelijk de spreekwoordelijke eer hoog te houden.

Verslag: René Willemsen

Na ruim 11 maanden onderbreking wegens COVID-19 was er vandaag dan eindelijk weer competitievoetbal. En wat een affiche om mee te starten. In Vriezenveen werden de kicksen aangetrokken om het op te nemen tegen DOS ’37. Historisch gezien een lastige tegenstander voor de Edenaren. En ook vandaag was het niet anders. De thuisploeg startte fel en was in de 5e minuut al dicht bij een openingstreffer. Een strakke voorzet vanaf links werd gemist door de uit zijn doel komende Robin Franken en Menno Kamphuis had hem voor het inprikken. De bal ging echter naast. DOS ’37 speelde een opportunistisch spelletje waar DTS Ede het lastig mee had. Het kon zich amper onder de druk uit voetballen. Pas in de 13e minuut was een afstandsschot van Remco Speelziek het eerste Edese wapenfeit. Niet veel later was het raak voor de thuisploeg. In een druk zestien meter gebied stuitte de bal ongelukkig op de hand van Jasper Verstraten en de bal ging op de stip. Ondanks dat Robin Franken in de goede hoek zat, schoot Menno Kamphuis zijn ploeg op voorsprong. Naarmate de eerste helft vorderde kwam DTS Ede wat beter in het spel. Al moest het opboksen tegen de nodige overtredingen. Zo werd de enige malen goed doorgekomen Bram Holtman in de 28e minuut snoeihard afgestopt. De scheidsrechter, die heel veel toe liet deze middag, deed het af met een waarschuwing. De afgeslagen voorzet werd met een goed geplaatste kopbal door Remco Speelziek de thuisploeg bijna fataal. Doelman Patrick Nitert wist de bal nog net weg te tikken met een snelle reflex.

In de tweede helft was het spelbeeld nagenoeg hetzelfde. Een uiterst scherp DOS ’37 die de Edenaren onder druk hield. DTS Ede had er geen antwoord op. In de 50e minuut werd de score verdubbeld, door wederom Menno Kamphuis. Ditmaal wist hij zich met een goede loopactie vrij te maken en de bal eenvoudig binnen te prikken. Aanvallend wist DTS Ede weinig klaar te spelen en zo leek het duel al vroegtijdig gespeeld. Na de nodige wissels was het Ronald te Morsche die met een geplaatst schot de wedstrijd definitief besliste; 3-0. DTS Ede probeerde het nog wel, maar werd met handen en voeten afgestopt. Enkele pittige overtredingen zorgden voor nog wat opwinding. De ingevallen Evert Palm was al twee keer gevaarlijk geweest toen hij in de 88e minuut nog wat terug deed namens DTS Ede. Een kleine opsteker.

Daarmee is DTS Ede met een valse start aan de competitie begonnen. Komend weekend ontvangt het in eigen huis DZC’68 uit Doetinchem.

DOS ’37 – DTS Ede 3-1 (1-0)

Doelpunten: 16. Menno Kamphuis 1-0 (pen.), 50. Menno Kamphuis 2-0, 78. Ronald te Morsche 3-0, 88. Evert Palm 3-1

Gele kaarten: Stan Tempert, Hidde Boers