Geen treinen op de Valleilijn door werkzaamheden aan het spoor

Foto: Ede.nieuws.nl

Vanaf donderdagavond 22 juli vanaf 22:00 uur en maandagmorgen 26 juli tot 05:00 uur wordt op verschillende plekken langs de Valleilijn op en rond het spoor gewerkt. De trein rijdt deze dagen niet.

Meerdere spoorwegovergangen in het buitengebied, Lunteren en Ede zijn gesloten. Houd rekening met omleidingen. We verwachten hierdoor extra drukte in het centrum van Ede. Wil je naar het centrum, kom zoveel mogelijk op de fiets. Tussen Ede en Amersfoort reis je dit weekend met de stopbus.

In Lunteren zijn de overgangen Mielweg, Meulunterse Engweg, Molenweg en Ruitenbeekweg afgesloten. In Ede gaat het om de overwegen bij de Asakkerweg/Kernhemseweg, rijksweg N224, Brouwerstraat, Nieuwe Stationsweg en de Telefoonweg. Uiterlijk maandagochtend 5:00 uur zijn alle overgangen weer open voor verkeer. Vanaf dan rijden ook de treinen ook weer.

Werkzaamheden Ede Centrum

Werkzaamheden binnen elf meter van het spoor mogen alleen gebeuren als er geen treinen rijden. Daarom werken we ook als gemeente dit weekend rond een aantal spoorovergangen in het centrum van Ede. We veranderen de verharding of de inrichting van de weg. Om overlast zoveel mogelijk te voorkomen, doen we het meeste werk overdag. Toch moeten we een aantal werkzaamheden ’s nachts doen vanwege de beperkte tijd. Dit kan zorgen voor geluidsoverlast. Omwonenden hebben hierover een brief ontvangen.

Omleidingen en ander vervoer

Bij verschillende overwegen wordt doorgaand verkeer omgeleid. U kunt hiervoor de borden volgen. Vanwege alle werkzaamheden verwachten we veel extra verkeer in het centrum van Ede. Wilt u deze dagen het centrum bezoeken? Kom zo veel mogelijk met de fiets. De overgangen Brouwerstraat en Nieuwe Stationsweg zijn wel open voor fietsers en voetgangers. Door de werkzaamheden rijden er geen treinen tussen Ede-Wageningen en Amersfoort. In plaats daarvan rijdt de Valleilijn stopbus. De vertrektijden daarvan vindt u in uw reisplanner.

https://www.rijdendetreinen.nl/trajecten/amersfoort-ede-wageningen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen