‘Cultuur en natuur beleven een complexe relatie’

Lenteakkoord
Lenteakkoord
Foto: Saskia Klok

Het wringt tussen cultuur en natuur in de expositie van Saskia Klok in galerie Cultura

Kunstenaar Saskia Klok exposeert tot 14 augustus in Galerie Cultura. Met kleurrijke schilderijen en foto’s geeft zij haar persoonlijke commentaar op de werkelijkheid. Speciaal voor de tentoonstelling in Cultura maakte Saskia een 3D installatie  De tentoonstelling is te zien tijdens openingstijden van Cultura, van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Saskia geeft op zaterdag 17 juli een workshop in de Cultura kindergalerie. Kinderen zijn welkom tussen 14.00 en 16.00 uur, de toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Mensen & natuur
Een belangrijk thema voor Saskia Klok is de soms complexe relatie die de mens met de natuur heeft. De mens is afhankelijk in zijn bestaan van de natuur en maakt er onderdeel van uit. Toch lijkt de mens de enige die met de natuur ook een strijd voert. In een druk bevolkt landje zoals Nederland zijn de sporen daarvan overal te zien. Zelfs in gebieden die wij als natuur ervaren. Met haar mobiel op zak heeft zij altijd een camera in de buurt om vast te leggen wat ze onderweg, fietsend, wandelend of rijdend met de auto tegenkomt. Deze foto’s fungeren als haar geheugen en vormen de basis van haar werk.

Haar werk
Saskia Klok wil graag dat haar werk overkomt als de realiteit. Daarom zijn haar werken figuratief. Door soms overdrijving van natuurlijke kleuren en dan weer een scherp contrast tussen de natuurlijke omgeving en alle mogelijke ingrijpen van de mens te maken, of een niet kloppend perspectief of verhouding, ontstaat vervreemding.

Over Saskia Klok
Na aanvankelijk een mode- en kledingopleiding te hebben gevolgd, bleven schilderen en tekenen Saskia Klok trekken. Na diverse schildercursussen heeft zij De Nieuwe Akademie en de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht afgerond. Dat resulteerde in een reeks solo- en groepstentoonstellingen en een nominatie met expositie voor de Vermeulen Brauckmanprijs in museum Catharijneconvent in Utrecht.

https://www.cultura-ede.nl/saskia-klok

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen