Burgemeester Verhulst doopt eerste plantje moestuin De Wegwijzer

EDE- Op woensdag 19 mei om 09:15 vond de opening van de moestuin plaats waarbij er een tweetal groepen klaar zaten in de zitkuil bij de moestuinen.

Het welkomstwoord werd gehouden door Kees de Koning en de directeur van de school Janneke van de Hoef, waarna de leerlingen een tuinlied met elkaar zongen.

Burgemeester René Verhulst doopt eerste plant

Aansluitend openden we de moestuinen door het poten van slaplantjes door de leerlingen met de ”gouden schep”, waarbij de burgemeester het eerst plantje mocht dopen met de gouden gieter. Het schoolplein is tot stand gekomen middels een prachtige samenwerking tussen gemeente, provincie, ouder, wijkbewoner, pleincommissie en het team van de Wegwijzer. Kortom een mooi moment om dit samen te vieren.

Op 15 maart begon de aanleg van een nieuw schoolplein voor De Wegwijzer in Ede. De Wegwijzer realiseert het nieuwe plein met behulp van de subsidieregeling Groene Speelpleinen van de gemeente Ede en subsidiegeld van de provincie.

Natuurlijke elementen staan centraal
Het huidige plein oogt door de vele tegels wat troosteloos. Daarom vervangen we een groot deel van de tegels door vaste planten en bloemperken. Langs een groenstrook komt een insectenhotel. Maar ook voor vleermuizen en vogels wordt ons plein een uitnodigende plek. Er komen twee vleermuizenkasten, een eekhoornkast en maar liefst vijf vogelhuisjes. Zo hopen we binnenkort vleermuizen, eekhoorntjes, mussen, koolmezen, roodborstjes en pimpelmeesjes op ons plein te verwelkomen. We zorgen voor veel openingen in de heg langs het hek waardoor kleine dieren naar het schoolplein kunnen. Zo dragen wij bij aan de biodiversiteit in Ede.

Leerlingen helpen mee met het onderhoud
Nabij het fietsenhok willen we vijf moestuinen aanleggen. De moestuinen kunnen in het voorjaar en de zomer worden onderhouden door de leerlingen. Daarnaast komt er een compostinstallatie waar we het tuinafval van het plein kunnen verwerken. Omdat we graag duurzaam willen omgaan met de materialen, worden de tegels van het huidige plein hergebruikt voor het bouwen van het insectenhotel en voor een bank bij een aarden wal. Deze wal wordt aangelegd in de vorm van een halve cirkel. Daarbinnen komt een lange bank met een tafel. Op deze plek kunnen natuurlessen worden gegeven.

Een groen plein past bij onze filosofie

Een groen schoolplein is gezond, leerzaam, aantrekkelijk en avontuurlijk voor kinderen. Dit past bij onze filosofie dat we kinderen zelf ervaringen op willen laten doen, hun grenzen kunnen verleggen en hun mogelijkheden kunnen ontdekken. We zijn ervan overtuigd dat de aanwezigheid van groen ten goede komen aan de fysieke en geestelijke gezondheid van onze leerlingen.

De Wegwijzer

Bunschoterweg 2A, 6711 CJ, Ede

T 0318-654743

[email protected]

[email protected]

Onze school maakt deel uit van De Onderwijsspecialisten.

www.deonderwijsspecialisten.nl

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen