Grote protestmars van Police for Freedom in Barneveld

Zaterdag 8 mei 2021
Zaterdag 8 mei 2021
Foto: Barneveld.nieuws.nl

 

BARNEVELD-Op zaterdagmorgen 8 mei verzamelde zich een grote groep mensen op en nabij het terrein van Kasteel De Schaffelaar in Barneveld.

Om 12.00 uur begon een protestmars ‘Mars voor menselijke verbinding’, door ruim duizend deelnemers door Barneveld, de protestmars was niet van tevoren aangemeld bij de Gemeente. Volgens een woordvoerder van de Gemeente Barneveld moet de demonstratie stoppen. De demonstratie moet binnen redelijke tijd worden afgeschaald en moeten de demonstranten vertrekken.

De protestgroep begaf zich met vlaggen, spandoeken, geluidsinstallaties en trommels richting de wijk Norschoten. Daar liepen ze over de Barnseweg, Norschoterweg en Wesselseweg en terug via het Schaffelaarsebos richting de Koewei bij Kasteel De Schaffelaar.

De politie heeft de toegang tot het centrum van Barneveld vanaf kasteel De Schaffelaar afgesloten. Ook de Mobiele Eenheid is ter plaatse.

Police for Freedom is een internationale organisatie die eerder dit jaar is opgericht in Spanje en inmiddels vertakkingen heeft naar andere Europese landen. Volgens de organisatie is het doel, om een brug te vormen tussen burgers en politie. In Barneveld werd ook de Nationale Pers, TV en kranten beschuldigd van oneerlijk nieuws en leugens. Ook waren mensen duidelijk tegen de corona vaccinatie. Of dit het doel is van Police for Freedom is niet helemaal duidelijk. Wel was er weer duidelijk een dikke middelvinger naar de zorg, die de zorg voor corona patiënten maar nauwelijks aankan. Of Freedom bij de protest organisatie betekend, ‘krijg maar corona en heb lak aan de regels’, wordt niet hardop geroepen.

Duidelijk werden tijdens de demonstratie de corona regels overtreden, en was er geen 1,5 meter afstand tussen personen. De demonstratie verliep verder gemoedelijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen