Malkander introduceert JMZ GO!

Foto: Malkander

Wist je dat maar liefst 1 op de 5 jongeren een jonge mantelzorger is?

Kinderen of jongeren die een gezinslid hebben met een langdurige ziekte, een beperking, een verslaving en/of een psychische kwetsbaarheid noemen we een jonge mantelzorger. Deze jonge mensen hebben vaak te maken met extra (zorg)taken, moeten zorg missen of maken zich zorgen om iemand anders. Malkander introduceert het nieuwe ondersteuningsaanbod JMZ GO! Hiermee biedt het een plek voor jonge mantelzorgers waar zij kunnen ontspannen, lotgenoten kunnen ontmoeten en passende ondersteuning kunnen krijgen.

Door middel van dit nieuwe ondersteuningsaanbod in de gemeente Ede is het voor jonge mantelzorgers mogelijk mee te doen aan een ontspannen activiteit of aan een cursus en is er altijd een luisterend oor beschikbaar in de vorm van individuele ondersteuning.  En dat is nodig, want uit onderzoek blijkt dat jonge mantelzorgers vaak te kampen hebben met stress, angst, onbegrip en een te groot verantwoordelijkheidsgevoel. Allemaal risicofactoren die kunnen leiden tot (psychische) problemen op langere termijn.

 Activiteit ‘Kitchen Kings’ op 30 maart 2021

De eerste ontmoetings- en ontspanningsactiviteit staat al op de planning. Op 30 maart aanstaande van 15.30 tot 19.30 uur organiseert JMZ Go! ‘Kitchen Kings’ in restaurant Rode Peper en Basilicum in Ede centrum. Een gezellige en smakelijke kookactiviteit voor mantelzorgers tussen de 12 en de 15 jaar. Tijdens Kitchen Kings leert een professionele kok de jongeren de fijne kneepjes om tapas te maken. Van recept tot het met elkaar eten. Bij deze gratis activiteit staat ontmoeting en gezelligheid voorop, ervaring met koken is dus niet nodig.

Ben of ken een jonge mantelzorger? Aanmelden voor deze kookactiviteit kan via [email protected] uiterlijk vóór 23 maart. Wil je liever eerst wat informatie over JMZ Go! of de activiteit? Neem dan contant op met Gerrie, 06-23894682 of Pascalle, 06-82143950 of kijk op www.malkander-ede.nl/jmz-go 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen