112

Lunteraan raakt rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding Westzoom Lunteren

Foto: Politie Facebook

LUNTEREN- Bij snelheidscontrole op de Goorsteeg en op de Westzoom controleerde de politie zaterdagavond 13 februari op snelheden van automobilisten.

Bericht van wijkagenten Lunteren op Instagram

Een man uit Lunteren reed met zijn auto met een snelheid van 105 kilometer per uur over de Goorsteeg, terwijl hier maximaal 60 kilometer per uur is toegestaan. Een agent zette de achtervolging in om de man aan te houden.  De bestuurder reed vanaf de Edeseweg de Westzoom op en trapte daar nog even goed het gaspedaal in. Op de Westzoom werd de bestuurder zelfs gemeten met een snelheid van 120 kilometer per uur (hier is maximaal 50 kilometer per uur toegestaan).

De man is uiteindelijk aangehouden door de agent en zijn rijbewijs is ingevorderd. Een verkeersofficier zal de zaak verder afhandelen. Dit schrijven agenten op Instagram. “Op de Westzoom in Lunteren worden regelmatig door automobilisten met een veel te hoge snelheden gereden, dat brengt fietser in gevaar die de Westzoom willen oversteken, ze kunnen niet anticiperen op voertuigen met zo’n hoge snelheid.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen