Drie raadsleden uit Lunteren stellen raadsvragen over afsluiten paden Luntersche Buurtbosch

Foto: Ede.nieuws.nl

LUNTEREN – Het Luntersche Buurtbosch is een begrip in de omgeving. Het bos is van oudsher ‘van de leden van het Luntersche Buurtbosch’, maar op meerdere plekken blijken grond- en huiseigenaren paden die er al jaren zijn, te hebben afgesloten voor wandelaars.

Kan dat zomaar

Dat is de vraag van de drie raadsleden uit Lunteren, Marian van Roekel (CDA), Anne-Jan Telgen (CDA) en Pieter Kool (SGP) zij hebben de handen ineengeslagen en samen raadsvragen gesteld aan het Edese college van burgemeester en wethouders.  Zij noemen daarbij een paar concrete plaatsen. Bij de werkzaamheden rondom de Congrescentrum Werelt, valt het op dat lang bestaande wandelpaden zijn afgesloten door de nieuwe eigenaar. Ook de situatie op de Plaggenweg, ter hoogte van Hessenweg 67, roept vragen op.

Toestemming

Marian van Roekel wil graag weten of er geen recht van overpad bestaat na al die jaren van openstelling. En stel dat desondanks afsluiting kan worden aangevraagd, heeft die aanvraag in genoemde gevallen dan ook plaatsgevonden?

Aanrijtijden hulpdiensten

Anne-Jan Telgen maakt een vergelijking met de afsluiting van het zandgedeelte van de Oude Arnhemseweg. Echter, in deze situatie heeft de eigenaar toestemming gevraagd én gekregen van de gemeente.  De vraag is, “of er rondom de Werelt en de Plaggenweg ook toestemming gevraagd is aan de gemeente?”

Pieter Kool wil verder weten of de aanrijdtijden van hulpdiensten ook zijn meegewogen in een besluit van de gemeente om paden te mogen afsluiten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen