Vaccinatielocatie Ede gestart

EDE- Maandagmorgen om 8 uur opende de GGD Gelderland-Midden een nieuwe vaccinatielocatie in de Reehorst in Ede. Burgemeester Verhulst van Ede bezocht de locatie en verraste bezoekers en medewerkers met een leuke voorjaarsattentie in deze koude weersomstandigheden.

Henk Bril, directeur Publieke Gezondheid van de GGD Gelderland-Midden, is blij met de nieuwe locatie in Ede die een week eerder open gaat dan gepland: “Toen we van de rijksoverheid doorkregen dat we de komende tijd meer vaccins ontvangen, hebben we besloten om deze locatie versneld te openen. Daar is met man en macht en in weer en wind aan gewerkt en het maakt me trots dat we vandaag al de eerste 490 ouderen in Ede kunnen vaccineren.”

Burgemeester René Verhulst: “Ik ben blij dat er nu een vaccinatielocatie is die dichterbij is voor de mensen uit Ede. Zeker met deze weersomstandigheden. Vaccineren is belangrijk, laten we er vaart mee maken!” De bezoekers van de priklocatie krijgen van de gemeente Ede als symbool voor een mooi voorjaar een bosje narcissen aangeboden. Met een kaartje erbij met de tekst “Alleen samen krijgen we corona onder controle.”

In het kader van de landelijke vaccinatiestrategie ontvangt de GGD Gelderland-Midden de komende tijd steeds meer vaccins. Hierdoor wordt het mogelijk om stap voor stap, vanuit steeds meer locaties in de regio te vaccineren. Tot mei worden daarom stap voor stap extra vaccinatielocaties geopend, verspreid over Gelderland-Midden. Na ontvangst van een uitnodiging kunnen mensen bellen met een landelijk callcenter voor het maken van een afspraak bij een locatie bij hen in de buurt.

Het Rode Kruis Ede biedt met vrijwilligers ondersteuning aan met diverse werkzaamheden op de GGD-priklocatie De Reehorst.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen