Veel minder positieve coronatesten in Ede

Foto: GGD Gelderland Midden

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft afgelopen week 35.635 positieve testresultaten in Nederland geregistreerd. Dat is een daling van 8 procent.

Ede

In de gemeente Ede waren er in de periode van 13 tot 26 januari 556 meldingen van positieve tests. In de twee weken daarvoor waren dat er nog 1108. De afgelopen twee weken zijn er in Ede drie mensen aan corona overleden. Daarnaast moesten drie coronapatiënten opgenomen worden in het ziekenhuis.

In totaal ruim 160 duizend mensen gevaccineerd in Nederland

In de week van 18 t/m 24 januari zijn ruim 80 duizend mensen gevaccineerd. Dit zijn voornamelijk zorgmedewerkers. Ook bewoners van instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking en verpleeghuizen ontvingen een eerste prik. Alle gevaccineerde mensen moeten nog een tweede vaccinatie krijgen voor optimale bescherming. Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu publiceert sinds 19 januari wekelijks een update met cijfers uit het vaccinatieprogramma.

Uitleg meldingen RIVM

Het aantal meldingen dat het RIVM de afgelopen week heeft binnengekregen van de GGD ’en is niet hetzelfde als het aantal positieve tests van die week. Dat kan namelijk nog veranderen door na-meldingen. Dit zijn meldingen die voortkomen uit teststraten, maar ook bijvoorbeeld van ziekenhuizen, enzovoort. Het aantal besmettingen in een week is naar verwachting hoger dan het aantal positieve tests, omdat het aannemelijk is dat niet iedereen met een besmetting zich laat testen.

Aanpassing uitingen

Niet iedereen die positief test, noemen we een patiënt. Deze term wordt gebruikt voor mensen die zo ziek zijn dat ze moeten worden opgenomen in het ziekenhuis of voor mensen die zo ziek waren dat zij zijn overleden. Niet iedereen met een positieve uitslag wordt zo ziek dat zij opgenomen moeten worden in het ziekenhuis. Veel mensen krijgen slechts milde klachten of zelfs geen klachten.
In het verleden noemden wij mensen met een positieve uitslag wel patiënt. Dit hebben we inmiddels aangepast in onze uitingen.

Bron: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen