Avondklok en Ziekenhuis Gelderse Vallei

Foto: ZGV Ede

EDE- In Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari 21.00 uur de avondklok. Iedereen die tussen 21.00 uur en 4.30 uur op straat is, moet de reden hiervan kunnen aantonen. Let op! In een medische noodsituatie heeft u geen formulier nodig en kunt u de straat op gaan.

Op de website van de rijksoverheid vindt u de uitzonderingen van de avondklok. Het kabinet geeft aan dat noodzakelijke medische zorg en mantelzorg is uitgesloten van de avondklok. Ook opname en ontslag en het begeleiden daarvan door familie/naaste als vallen in deze categorieën. Ouders, die op bezoek komen bij bijvoorbeeld kinderafdeling/neonatologie vallen onder de noodzakelijke mantelzorg.

Tonen en invullen eigen verklaring

Het tonen van een eigen verklaring is (met uitzondering van een medische noodsituatie) verplicht. Wanneer patiënten tijdens de avondklok worden ontslagen, is het mogelijk om deze eigen verklaring in het ziekenhuis in te vullen. Op verschillende plekken in het ziekenhuis zijn deze formulieren te verkrijgen. Ook voor bezoek die onverhoopt tijdens de avondklok naar huis gaat of familie/naaste die (onverhoopt) een patiënt moet begeleiden is het mogelijk om een formulier in te vullen. De reguliere bezoektijden van Ziekenhuis Gelderse Vallei vallen niet in de avondklok. Hier is geen eigen verklaring voor nodig.

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie over de avondklok in Nederland.

Bron: Site Ziekenhuis Gelderse Vallei

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen