Albert Heijn Lunteren wint bestuur-procedure van Middenstandsvereniging Lunteren

Foto: Ede.nieuws.nl

LUNTEREN- Een bezwaar van de Algemene Middenstandsvereniging Lunteren tegen Albert Heijn is in een bestuur-procedure na advies van een commissie door de gemeente afgewezen.

De middenstanders van Lunteren hadden problemen met de in- en uitgang van Albert Heijn aan de Dorpsstraat in Lunteren. En zou het gebruik van de deur in strijd zijn met het bestemmingsplan, en daarom vroeg de Middenstandsvereniging via een procedure om handhaving. Bij de opening van het nieuwe pand werd de beheerder van het Albert Heijn al vervelend behandeld door mensen van de middenstandsvereniging. Het viel het publiek tijdens de opening op.

De afspraak in het bestemmingsplan was, er moest aan beide zijden van de winkel een in- en uitgang komen, maar nu blijkt dat AH genoeg reden had om de deur eenzijdig te sluiten.

Have en Becedo Vastgoed zijn dus in het ongelijk gesteld door de bezwaarcommissie. Op grond van dit advies heeft het college nu het besluit van augustus vorig jaar ingetrokken en het verzoek om handhaving van de Middenstandsvereniging afgewezen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen