Boosheid in ziekenhuis Gelderse Vallei na uitblijven hulp van Defensie

Mirjam van ‘t Veld Voorzitter Raad van Bestuur ZGV
Foto: ZGV

EDE – Kwaad is ze. Mirjam van ’t Veld is als voorzitter van de Raad van Bestuur van Ziekenhuis Gelderse Vallei zwaar gefrustreerd nadat ze te horen heeft gekregen dat het ziekenhuis in Ede geen hulp krijgt van Defensie.

Op LinkedIn uit Mirjam van ’t Veld zich. “Gisteravond was ik boos, nu ben ik gewoon kwaad. We hadden onze hoop gevestigd op ondersteuning van Defensie, nu ons ziekteverzuim onder medewerkers alleen maar stijgt en de toestroom van patiënten tegelijkertijd alleen maar groeit. Maar we zijn net gebeld door Defensie, ziekenhuizen krijgen geen ondersteuning, zo is door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) besloten”, meldt ze.

“Hugo de Jonge, doe iets”

Volgens haar zou VWS gezegd hebben dat ziekenhuizen geen prioriteit hebben. Ze hoopt dan ook dat de betrokken ministers nu wel luisteren naar haar noodkreet. “Tamara van Ark en Hugo de Jonge doe iets. Regel ondersteuning en zorg dat we snel kunnen vaccineren. Beseft u wel wat u van ons vraagt? U vraagt ons om een zwart scenario voor te bereiden. Wij willen straks niet hoeven te kiezen, wij willen al onze patiënten kunnen helpen.”

Afgelopen nacht trok Van ’t Veld met collega’s langs alle afdelingen van het ziekenhuis om medewerkers een hart onder de riem te steken. “Oudjaarsavond is extra spannend met oog op de benodigde spoedzorg.”

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden