Van Dakar monteur naar Truckrace coureur

Foto: Jacky van de Pol

EDE- De Edese Jarno van de Pol gaat met zijn 21 jaar het nieuwe jaar in met grootse plannen. Na een aantal keer als monteur bij Dakar Team de Rooy afgereisd te zijn naar Zuid-Amerika en Saoedi-Arabië, gaat hij nu het stuur in eigen hand nemen.

De kleinzoon van truckrace coureur Jan van Holland, zal de welbekende racetruck “Ome Wout” over de Europese circuits gaan sturen. Al ruim 40 jaar rijdt de oude Ford, een Amerikaanse legertruck, mee in de Europese Truckrace wereld.

De circuits van Assen, Zandvoort, Zolder en Nurburg-ring zijn hen niet onbekend. Twee jaar geleden stopte Jan van Holland met zijn race carrière wegens pensioen. Omdat de familie de truck onder geen enkel beding wilde verkopen stond deze in hun eigen loods te wachten op ooit een nieuwe start. Toen Jarno besloot dat hij de nieuwe coureur van de Ford wilde gaan worden, is hij samen met zijn vader Arno van de Pol direct begonnen met het verbeteren en veranderen van de truck.

De Detroit Diesel motor, met het zeer bekende brullende geluid werd uit de auto getakeld en alles werd aangepast en vernieuwd. Geheel volgens de regels van de FIA.  Dit alles doet Jarno samen met zijn vader en opa en een paar goede technisch onderlegde vrienden. Zoals het al ruim 40 jaar gaat bij Truckracing Team Ome Wout is het een groot familieteam.

Gezien de vele reacties op de facebookpagina van de Ome Wout zijn de fans vanuit heel Europa maar wat blij dat deze legendarische truck binnenkort weer te zien en te horen zal zijn op de circuits in Europa.

https://www.facebook.com/racingteamOmeWout/photos/?ref=page_internal

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen