ChristenUnie Ede organiseert politiek proeflokaal

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Ede.nieuws.nl

EDE- De ChristenUnie Ede organiseert vanaf januari 2021 een politiek proeflokaal. Mensen met politieke interesse of ambities krijgen een kijkje in de raadzaal.

Deelnemers maken in drie bijeenkomsten kennis met de Edese politiek en wonen onder andere een fractie- en raadsvergadering bij, in lijn met de dan geldende corona-richtlijnen.

Volgens Simcha Looijen, voorzitter van de ChristenUnie Ede, zijn er genoeg mensen met politieke interesse, maar die niet zo goed weten hoe ze actief moeten worden. “Het proeflokaal is juist bedoeld om die drempel weg te nemen. In een paar avonden krijgen deelnemers inzicht in hoe de gemeentepolitiek werkt. Voor ons is het proeflokaal ook bedoeld om mensen te werven voor de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Vier jaar geleden werd Sandra Kooij actief via het proeflokaal en zij zit nu in de gemeenteraad”.

Lid zijn van de ChristenUnie is voor deelname niet verplicht. Geïnteresseerden kunnen zich uiterlijk 20 december opgeven via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen