In Ede op zondag 27 september 12 mensen positief getest op COVID-19 virus

Foto: Pixabay

Premier Mark Rutte en ‘coronaminister’ Hugo de Jonge geven maandag 28 september om 19.00 uur een persconferentie over de corona-aanpak. Mogelijk worden voor de grote steden, waar de besmettingen snel oplopen, nieuwe maatregelen aangekondigd.

Wat betreft Ede is de situatie ook zorgelijk. Het cijfer voor Ede is 10,2 op de 100.000 op de schaal van het Ministerie van Volksgezondheid, er zijn in Ede op zondag 27 september 12 mensen positief getest op het covis-19 virus.

Bron: https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/gemeente/GM0228/positief-geteste-mensen

Afgelopen zondag spraken ministers uit het kabinet en experts van het RIVM op het Catshuis informeel over de corona-aanpak. De nieuwe opmars van het virus baart het kabinet grote zorgen. Daarom worden regionale maatregelen verwacht. Verscheidene burgemeesters hebben gevraagd om een centrale aanpak, maar landelijke maatregelen zijn extra schadelijk voor de economie, waarschuwt Rutte.

Deskundigen van het Outbreak Management Team, dat het kabinet adviseert, buigen zich maandag over de huidige situatie. Zondagochtend werden 3000 nieuwe besmettingen in een dag gemeld. Het OMT zal vooral kijken naar de stand van zaken in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Het kabinet spreekt zelf met de veiligheidsregio’s. Ook daar zijn de ogen vooral gericht op de drie grootste steden, hoewel het virus vrijwel overal opnieuw om zich heen grijpt. In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag loopt het aantal besmettingen zo snel op dat “ingrijpende maatregelen” vermoedelijk noodzakelijk zijn, zei Rutte na de ministerraad op vrijdag.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen