Vierde coronabesmetting op Het Streek Lyceum Ede

Foto: Pixabay

EDE – Het aantal corona-besmettingen op Het Streek Lyceum in Ede blijft stijgen en is opgelopen tot vier. Dat meldt Omroep Gelderland op haar nieuwssite. “De leerlingen van de besmette klasgenoten blijven gewoon naar school gaan”, zo zegt Wilfred Nep de rector van de school.

Afgelopen vrijdag bleken drie leerlingen het virus onder de leden te hebben. De scholieren die als eerste besmet bleken, zouden elkaar kennen van dezelfde sportvereniging en met elkaar in één auto gezeten hebben, vertelt de rector. “We hebben nog geen aanwijzingen dat het coronavirus op school overgedragen is”, voegt hij toe. Voor zover bekend zijn er dan ook geen leraren besmet geraakt.

Leerlingen zonder klachten kunnen gewoon naar school

“Dat doen we op advies van de GGD“, legt de rector uit. De GGD zegt dat alleen de leerlingen die frequent en intensief contact hebben gehad met een corona besmet persoon in thuisquarantaine moeten.

Online les

Hoewel de lessen gewoon doorgaan, zijn er vanwege corona wel veel lege stoelen. “Iedere dag blijven twintig tot vijfentwintig leerlingen uit voorzorg thuis vanwege klachten.” Het Streek Lyceum gaat voor deze leerlingen de schoollessen online geven. “Dat werkt al voor 70 procent. Het doel is dat aan het einde van deze week alle lessen gestreamd worden”, zegt rector Nep.

Meer scholen

Overigens zijn er op meer scholen in Ede coronabesmettingen vastgesteld, dat meldt een woordvoerder van de gemeente. Om welke scholen het gaat en hoeveel leerlingen daar besmet zijn, wordt niet gemeld.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen