Vrouw van 21 uit Ede krijgt 2,5 jaar cel voor oplichting van ouderen

Foto: Justitie

EDE – Een vrouw van 21 uit Ede is donderdag 16 juli 2020 veroordeeld tot een celstraf van 2,5 jaar door de Rechtbank Utrecht.

Ze had in Utrecht in oktober vorig jaar oudere mensen opgelicht en bestolen, terwijl ze zich voordeed als een zorgmedewerkster die bloedonderzoek kwam doen.

De vrouw belde aan bij woningen van ouderen in Utrecht, Ouderkerk aan de Amstel en Eindhoven. Nadat ze de slachtoffers in hun vingers had geprikt, vertelde ze dat hun bloedwaarden niet in orde waren en liet ze de slachtoffers vervolgens met hun pinpas betalen voor medicijnen. Zo bemachtigde ze hun pincodes en pinpassen om daarmee later duizenden euro’s te pinnen.

Daarmee heeft ze zich schuldig gemaakte aan oplichting en diefstallen. De officier van justitie had een gevangenisstraf van 5 jaar tegen de vrouw geëist. De straf kwam uit op 2,5 jaar cel wegens onvoldoende bewijs van een aantal oplichtingen en diefstallen. De verdachte moet haar verdiensten terugbetalen aan de staat.

Een 23-jarige medeverdachte uit De Meern, die van minder feiten werd verdacht, werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen