Woensdag 8 juli opening vernieuwde atletiekbaan Climax Ede

Foto: Peter Navarro Climax

Atletiekvereniging Climax heeft de vijf jaar oude atletiekbaan laten vernieuwen. De nieuwe atletiekbaan wordt op woensdag 8 juli om 18.45 uur, geopend door wethouder Peter de Pater.

Duurzame atletiekbaan

Begin mei werd gestart met de werkzaamheden aan de atletiekbaan op sportpark De Hoekelumse Eng en kan nu de baan weer in gebruik genomen worden. Er is nu een duurzamere toplaag aangebracht die zeker tien jaar mee kan. De werkzaamheden werden uitgevoerd door GCC Sport Surfaces, dat ook de nieuwe toplaag op Papendal bij Arnhem verzorgde.

Het bedrijf verwijderde eerst voorzichtig de oude toplaag tot op het onderliggende asfalt, waarna laag voor laag de nieuwe afdekking van de baan werd aangebracht.

Rubbergranulaat

De eerste laag was zwart SBR-rubbergranulaat. Daarna een tweede laag van rode polyurethaanhars om de poriën te sluiten. Vervolgens werd rood EPDM-rubbergranulaat in een vloeibare kunststof laag gestrooid. Deze laag vormt het antislip en elastische loopvlak. De atletiekvereniging is nu voor de komende tien jaar weer zeker van een goede wedstrijd atletiekbaan, die aan alle eisen voldoet.

Foto: Peter Navarro/Climax

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen